"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Apteeker Melchiori saaga on kinno toonud 200 000 inimest (0)
29. september 2022
Peaosatäitja Märten Metsaviir apteeker Melchiorina. Foto: Robert Lang

“Lisaks 200 000 Eesti kinokülastajale käis Melchiori lugusid Soomes vaatamas üle 1000 inimese. Oleme sõlminud lepingu rahvusvahelise filmilevitajaga Global Screen, kes levitab filme teiste riikide kinodes. Samuti on sõlmitud leping voogedastusplatvormiga Amazon, kes valmistab triloogia kolme osa põhjal järgmisel aastal miniseriaali saksakeelsetele turgudele,” ütles filmi produtsent Tanel Tatter, kelle sõnul jätkub töö Melchiori filmide tutvustamise ja levitamisega nii Eestis kui ka teistes riikides.

Tatter lausus, et filmitootjaid rõõmustab eriti see, kui kinosõbrad käivad vaatamas kõiki apteeker Melchiori seiklusi, aga iga triloogia osa on vaadatav eraldiseisva loona. Teine mängufilm „Apteeker Melchior. Viirastus“ linastub kinokavades üle Eesti. „Kui kellelgi jäi esimene film nägemata, siis ei tasu sellest heituda – iga lugu apteeker Melchiorist toimib ka eraldiseisva filmina. Osad kinokülastajad ongi alustanud hoopis teisest ja siis liikunud esimese filmi juurde, mida on võimalik vaadata valitud seanssidel Apollo kinodes, aga ka Apollo TV platvormil.“

Uuel aastal esilinastub triloogia lõppvaatus – kolmas mängufilm „Apteeker Melchior. Timuka tütar“.

„Filmitöö üks eripärasid on loobumise kunst. Kõige lihtsam on seda selgitada võrdluses maja ehitamisega. Hoone ehitatakse täpipealt nii, nagu arhitekt ja projekteerija selle kavandasid. Kui maja on valmis, siis pole enam midagi teha. Ei saa korruseid ümber tõsta ega akende asukohti muuta;” selgitas režissöör Elmo Nüganen.

“Film võib aga absoluutselt viimase hetkeni muutuda. Vahel on suur töö tehtud, film valmis monteeritud, aga lavastajana saad aru, et kuskil ikkagi midagi logiseb. Midagi on ülearu. Siis tulebki mängu loobumise kunst – parema terviku nimel tuleb filmist midagi välja lõigata. Kui jutt käib paarist sekundist, siis pole hullu midagi. Aga kui loobuda tuleb tervetest pikkadest stseenidest, siis peab režissöör olema 1000 protsenti veendunud, et see ohverdus on tõesti põhjendatud.“

Nüganen lisas, et kui klipi lavastamise, filmimise, monteerimise ja helindamisega on kõvasti vaeva nähtud, tuleb teha süda kõvaks, sest tänu välja jäetud klipile läks film palju hoogsamaks ja põnevamaks.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid filmide stsenaariumeis raamatutest tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.