"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
ühisõppus Kaks autot lendasid kokku ja buss kaotas ka juhitavuse (0)
29. september 2022

„Siin juhtus mingi suur avarii. Kaks autot lendasid kokku ja buss kaotas ka juhitavuse. Inimesed on igal pool sees ja vigastatud,“ kõlas õnnetuse pealtnägija kirjeldus Männikul aset leidnud õnnetusjuhtumis, kus ühisõppuse raames harjutasid koostööd politsei, päästeamet, kiirabi ja Tallinna munitsipaalpolitsei (MUPO).

Teine pealtnägija kirjeldas, kuidas üks auto keeras teelt välja ja sõitis teisele sisse.

Vaata galeriid (74)

„Õppus on toimunud plaanipäraselt. Kõik ametkonnad on teinud head tööd. Õppus on vajalik sellepärast, et kõik sündmuskohal tegutsevad jõud teeksid ladusat koostööd ning sündmus saaks hästi lahendatud,“ ütles Põhja prefektuuri talitusejuht Pirko Pärila.

„Need õppused on väga vajalikud, sest niisugustel juhtudel kõik ametkonnad – politsei, päästeamet ja kiirabi peavad ühise asja eest väljas olema ja koos leidma vajaliku lahenduse,“ selgitas Põhja päästekeskuse välijuht Mart Käit.

Tallinna kiirabi juht Raul Adlas rääkis, et kiirabi ja MUPO puutuvad üksteisega sageli kokku sündmuskohal. „Iga teenistus on oma käekirjaga ning seepärast tuleb kokku harutada, et koostöö oleks maksimaalselt hea. Simuleeritud, aga maksimaalselt tõelähedases keskkonnas tulebki niisuguseid harjutusi teha,“ märkis ta.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet tõi välja, et kõikideks kriisideks valmis olla pole alati võimalik, mida näitas kogemus nii Ukraina põgenike vastuvõtmise kui ka koroonaviirusega. „Valmis tuleb aga olla neiks kriisideks, mis on mõistlikult ennustatavad. Valmis peab olema ka selleks, et Tallinna kriisijuhtimise süsteem töötaks ning inimesed teaksid, mis on nende kohus ja kuidas võetakse vastu vajalikud otsused, kui kriis saabub,“ märkis ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.