"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
neljapäeviti kell 13-17 Lasnamäe linnaosa valitsuses saab detsembri keskpaigani tasuta õigusnõustamist (0)
29. september 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Alates 29. septembrist annavad Lasnamäe linnaosa valituses õigusnõu Eesti ülikoolides õppivad õigusteaduskonna üliõpilased, kelle on välja valinud Juristide Liit. Nõustamine toimub nii eesti kui ka vene keeles.

„Usun, et koostöös Juristide Liiduga suudame elanikele pakkuda paremat teenust, kuna õigusteenust jagavad üliõpilastest praktikandid saavad keerukamate juriidiliste probleemide korral konsulteerida oma ülikoolide õppejõududega,“ lisas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe Linnaosa Valitsuses toimus juunis restruktureerimine, mille tulemusel kaotati üks juristi ametikoht. Seoses sellega ei toimunud suvel ka elanike õigusnõustamist. Restruktureerimise tulemusena teenindab alates juunikuust Lasnamäe linnaosa valitsust Tallinna linna õigusteenistuse meeskond. Kuna elanike nõustamine ei kuulu õigusteenistuse poolt pakutavate teenuste hulka, siis otsiti uut õigusalase nõu andjat.  

„Eesti Juristide Liidu ja Tartu ning Tallinna Ülikoolide õigusteaduskondade vahel on pikaajaline koostöö, mille tulemusel on üliõpilased nõustanud üle 40 000 õigusabi vajava inimese. Nõudlus tasuta õigusabi järele on suur,“ ütles Eesti Juristide Liidu direktor Krista Paal. Juristide Liidu direktori sõnul on tudengid motiveeritud oma teadmisi ja ülikoolis õpitut praktikas rakendama ning  õigusabi andma elanikele, kes seda kõige rohkem vajavad.

Õigusnõustamist korraldatakse neljapäeviti kell 13-17, eelnevalt registreerida ei ole vaja. Teenus on Tallinna elanike jaoks tasuta.

Juriidilise abi andmine kestab esialgu kuni 16. detsembrini. Tulenevalt tulemustest otsustatakse, kas teenusega jätkatakse samal kujul ka järgmisel aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.