"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
fotod ja video Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi jõudsid WTA turniiril Tallinn Open veerandfinaali (0)
30. september 2022

Eesti esireket Anett Kontaveit jõudis Tallinnas toimuval madalaima kategooria WTA tenniseturniiril veerandfinaali, kui alistas teises ringis kindlalt 6:2, 6:1 tšehhitari Tereza Martincova (WTA 75.). Kaia Kanepi (WTA 32.) jõudis Tallinnas toimuval madalaima kategooria WTA tenniseturniiril veerandfinaali, kui alistas teises ringis 7:5, 7:5 ameeriklanna Ann Li (WTA 62.).

“Mul on hea meel, et võitsin. Tundsin, et olin alguses kange. Teise seti keskel sain soojaks ja siis läks mäng paremaks. Tänan taas kodupublikut, kes oli suureks abiks,” lausus Kanepi pärast kohtumist.

Veerandfinaalis läheb Kanepi reedel vastamisi turniirile vabapääsmega saanud tšehhitari Karolina Muchovaga (WTA 224.).

Esimest korda Tallinnas toimuva madalaima kategooria WTA tenniseturniiril alistas Eesti teine number Kaia Kanepi (WTA 32.) avaringis 4:6, 6:4, 6:0 Läti esireketi Jelena Ostapenko (WTA 17.).

Veerandfinaalis läheb turniiril esimesena asetatud Kontaveit reedel vastamisi kvalifikatsioonist põhiturniirile pääsenud belglanna Ysaline Bonaventure’iga (WTA 138.)

Reedene ajakava:

Peaväljak (mängud algavad kell 11):

D. Vekic (Horvaatia) vs [2] B. Bencic (Šveits)

[7] B. Krejcikova (Tšehhi) vs [3] B. Haddad Maia (Brasiilia)

Õhtune sessioon (kell 18.00):

[1] A. Kontaveit (Eesti) vs Y. Bonaventure (Belgia)

[WC] K. Muchova (Tšehhi) vs K. Kanepi (Eesti)

Tallinn Openi piletid on saadaval Piletitaskus.

Vaata galeriid (41)

“Esmaspäeva hommikust saati on siin iga päev 1-2 mängu, mis on eriti pingelised,” rääkis Tallinn Open WTA 250 direktor Allar Hint. “Loomulikult Kaia ja Ostapenko mäng on meie regiooni inimestele tõeline maasikas.”

Keerulise mängu positiivne pool Kanepi jaoks on aga kodupubliku toetus ning Tallinna tuttavatel väljakutel mängimine.

“Ma arvan, et publiku toetus on ilmselt kõige suurem eelis ja see ka, et ma olen sellel väljakul palju mänginud ja ka klubi on tuttav,” ütles WTA edetabeli 32. Kaia Kanepi. “Samas, kui väga hästi välja ei tule, siis ei ole eelist, sest kogu publik ja saal on vaikne ja siis on päris piinlik olla.”

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 4.) alistas avaringis hiinlanna Xiyu Wangi (WTA 58.) 3:6, 6:2, 7:5. Turniiril esimese asetusega Kontaveit polnud Xiyuga varem kohtunud.

“Vastane oli noor tennisist, kes läheb kogu aeg ainult ainult paremaks,” rääkis Kontaveit. “Mul on hea meel, et näitasin kohati väga head tennist ja mängu lõpu suutsin ka ikkagi enda poole pöörata. See kõige tähtsam, et saan veel uue võimaluse mängida.”

Kodupublik oli täitnud pea kogu tribüüni ning Kontaveidi sõnul andis tugev toetus talle lisaenergiat. Juba on teada ka eestlase järgmine vastane. Kontaveit läheb teises ringis vastamisi tšehhitari Tereza Martincovaga (WTA 75.) “Talle meeldib ka nii-öelda lamedalt lüüa ning kindlasti sisehalli tingimused sobivad tema mängule,” lausus Kontaveit. “Sellel turniiril on kõik tugevad vastased.”

Kontaveidi esimese mängu avas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kes jälgis ka kogu heitlust tribüünilt. “Loomulikult sellise tasemega üritus on ka väga hea rahvusvaheline promo Tallinnale,” lausus ta. “Mulle tundub, et me suudame 2025. aastal edukalt väärikalt kanda Euroopa spordipealinna tiitlit.”

Turniiri eelne aeg on olnud treeninguterohke ning nädalavahetusel harjutati treeningmängul ka koos Kanepiga. Eestlaste südametes põksub ikka lootus seda kooslust ka võistlemas näha.

“Enne tuleb väga raskeid lahinguid pidada, kui selline Eesti rahva unistus tõeks saab,” lisas Kontaveit.

Mõlemad Eesti tipptennisistid kiitsid Tallinna turniiri korraldust ning kvaliteeti. Nüüd jääb vaid nautida tenniserohket nädalat, mis lõpeb finaaliga pühapäeval 2.oktoobril.

Kokku osaleb Tallinn Open WTA 250 turniiril 50 naistennisisti, kellest 24 mängijat alustasid täna võistlemist kvalifikatsioonimängudest, kellest omakorda 6 pääsevad edasi põhiturniirile. Otse põhiturniirilt alustavad mängimist 23 tennisisti ja 3 Wild Card’i omanikku.

Paarismängud algavad 26. septembril ja sellest võtavad osa 16 naispaari.

Tallinn Open WTA 250 turniiri ajal pääsevad Forus Spordikeskusesse Tondil vaid akrediteeritud ajakirjanikud, fotograafid ja kaameramehed.

Tallinn Open WTA 250 toimub 24. septembrist 2. oktoobrini Forus Spordikeskuses Tondil.

Tallinn Open WTA 250 peakohtunik Clare Wood loosis koos Karolina Muchova (WTA 226.) ja Jil Teichmanniga (WTA 30.) välja põhiturniiri tabeli (manuses).

Turniiri info: https://www.wtatennis.com/tournament/2073/tallinn

“Nüüd, kui eestlaste mängupäevad on teada, on kõigil tennisehuvilistel võimalik endale turniiri pilet soetada ja meie tüdrukutele kaasa elama tulla,” ütles Tallinn Open WTA 250 turniiri direktor Allar Hint. “Kodupubliku toetus on igale sportlasele väga oluline ja meil on võimalik seda demonstreerida,” lisas Hint. 

Kokku osaleb Tallinn Open WTA 250 turniiril 50 naistennisisti, kellest 24 mängijat alustasid täna võistlemist kvalifikatsioonimängudest, kellest omakorda 6 pääsevad edasi põhiturniirile. Otse põhiturniirilt alustavad mängimist 23 tennisisti ja 3 Wild Card’i omanikku.

Mängijate nimekiri: https://www.wtatennis.com/tournament/2073/tallinn/2022/player-list

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.