"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Rootsi kohal avastati suur metaanipilv (0)
30. september 2022
Uurimisjaam ICOS Peterstopi ligidal Rootsis 29. septembril 2022. 150 meetri kõrgusel asuv uurimisjaam tuvastas pärast Nord Streami lekkeid õhus suuri metaangaasi koguseid. Teadlaste hinnangul on Nord Streami lekete suurus vähemalt 80 000 tonni metaangaasi, mis on levinud vette ja õhku. Foto: Scanpix

Rootsi kohal avastati Nord Streami gaasijuhtmete lekkimise järel suur metaanipilv, mis teadlaste prognooside kohaselt levib lähipäevil üle Skandinaavia, vahendab BNS.

Teadlaste hinnangul on Nord Streami lekete suurus vähemalt 80 000 tonni metaangaasi, mis on levinud vette ja õhku.

Selline suur leke siiski ei tekita terviseohtu inimestele või loomadele.

Nord Streami gaasijuhtmetes on avastatud ühtekokku neli lekkekohta. Arvatakse, et tegemist oli Venemaa korraldatud sabotaažiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid