"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
INVESTOR KRISTI SAARE: Meil tühjas toas tuled ei põle (0)
03. oktoober 2022
Kristi Saare. Foto: Scanpix

“Kas eelistada elektri börsipaketti või püsihinda, see otsus on mul veel kujunemas. Universaalteenuse tingimused ja toimimine on praegu siiski pisut lahtised. Näiteks kas universaalteenuse hind saab aja jooksul samuti muutuda? Seni olen olnud börsipaketi peal, mis laias laastus pole probleeme tekitanud,” märkis staarinvestor ja koolitaja Kristi Saare. Elektrihinnad kasvavad ning riigi lubatud universaalteenus tekitab inimestel üha uusi küsimusi. Pealinn uuris, kuidas linlased selle kõigega toime tulevad.

“Ridaelamus elades on meil elektrileping ühistu poolt. Ehk et kõik osapooled peavad ühise lepinguga nõus olema. Plussiks on seejuures, et alati on mitu inimest, kellega asju arutada,” tõdes Saare.

“Teenusevaliku arutelu vajab aega. Ennustamine on keeruline, kui arvestada ka nafta- ja gaasihindade üles-alla kõikumist. Minu enda säästunipid on üsna klassikalised – ebavajalikud tuled on tarvis kõigil ära kustutada! Tühjas toas tuled ei põle. Meie pole siiski meeletuid tarbimiskorrektuure pidanud tegema, sest oleme senigi üsna säästlikult elektrit tarbinud. Kuna meie kodu on gaasiküttega, siis temperatuuri mõõdikuid tuleb nüüd muidugi senisest terasemalt jälgida.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.