"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
ÜHISTUJUHT URMAS MARDI: Börsipakett tõi mulle neli korda kõrgema elektriarve (0)
03. oktoober 2022
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi. Foto: Mats Õun

“Minul on varasemast neli korda kõrgem arve, kuna mul on börsipakett. Kõik on aga ajas muutuv. Kui aastal 2012 börs avanema hakkas, tegime börsipakettidele ka ühisoste. Ja julgen väita, et ligemale üheksa aastat on börsipaketiga liitunud saanud elektrit soodsamalt,” selgitas korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi. Elektrihinnad kasvavad ning riigi lubatud universaalteenus tekitab inimestel üha uusi küsimusi. Pealinn uuris, kuidas linlased selle kõigega toime tulevad.

“Tuleviku suhtes olen seda meelt, et praegu ei tasu mingil juhul ummisjalu joosta. Võtmetähtsusega on ära oodata universaalteenuse hind ja siis vaadata, mis turul toimub. Kui universaalteenuse hind on mõistlikum ja toob stabiilsuse, on hingerahu rohkem,” soovitas Mardi.

“Oskame oma tarbimist teades arve suurust paremini ette näha. Börsipaketiga oleme oma vitsad juba kätte saanud. Säästunippe sõeludes tuleb arvestada sedagi, et kütmata hoone võib liigniiskeks muutuda ja külmades tubades inimeste tervis kannatada saada. Tuleb leida mõistlik tasakaal! Elust tuleb ka rõõmu tunda. Hoida eluruumides 24-25 soojakraadi aga näib praegu liigse luksusena, arvestades sedagi, et energiat napib praegu üleüldiselt.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.