"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
nakatumine kasvab Esmaspäevahommikuse seisuga vajas haiglaravi 210 COVID-19 patsienti (1)
04. oktoober 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

„Eelmise nädalaga võrreldes püsis haigusjuhtude arv pigem stabiilne, kasvades 5,7% võrra, positiivsete testide arv jätkab kasvamist just vanemates vanuserühmades,“ selgitas Terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialist Juta Varjas, lisades, et R ehk nakatumiskordaja on üle-eestiliselt 1,04. Uuel nädalal võib oodata nakatumise jätkuvat kerget kasvu.

Esmaspäevahommikuse seisuga vajas haiglaravi 210 COVID-19 patsienti. Eelmisel nädalal avati haiglates 201 uut COVID-19 haigusjuhtumit. 39. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 52% ulatuses oranžil ohutasemel. Nädalaga lisandus 3561 haigusjuhtu, millest 1316 olid laboratoorselt kinnitatud ja 2245 kliiniliselt diagnoositud.

Esmaspäevahommikuse seisuga oli haiglas 210 COVID-19 patsienti, neist intensiivravil üheksa. Nädala jooksul hospitaliseeriti kokku 201 patsienti, kellest 74 hospitaliseeriti sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Võrreldes üle-eelmise nädalaga suurenes hospitaliseerimiste arv 25,6% võrra, seitsme

päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on kasvas 8,4 pealt 10 peale. Nädala jooksul suri 11 inimest vanuses 68-94, kõigil olid rasked kaasuvad haigused. 

Nädala jooksul manustati 6694 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 196. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 481 175 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6%.

39. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 52% ulatuses oranžil ohutasemel. 39% asulaproovidest on punasel ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati keskmistatud proovidest Ahtmes ja Sillamäel. Kõige vähem tuvastati viirusosakesi keskmistatud proovide seast Põlvas ja Kuressaares. Võrreldes varasema nädalaga on mõnevõrra tõusnud punases ohutasemes proovide osakaal.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Pahane
4. okt. 2022 21:16
Kahjuks tuleb tõhustusdoosi saamine määramata tulevikku lükata, kuna lubatud ka uuemate viirustüvede vastu toimiv vaktsiin veel reaalselt kättesaadav ei ole, kuigi propaganda hiljuti pasundas, et minge pange aga aeg kirja, et uut vaktsiini on kõikjal juba külluses. Rääkida aga, et vana vaktsiin sama tõhus on võib küll vaid ehk lastele, sest milleks sel juhul oli vaja vaktsiini koostist üldse muuta?!