"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kohus mõistis meteoroloog Kamenikule tingimisi vangistuse (0)
04. oktoober 2022
Jüri Kamenik Foto Scanpix

Harju maakohus tunnistas Tallinna ülikooli endise lektori, tuntud ilmateadlase Jüri Kameniku eelmisel nädalal süüdi meeste seksuaalses väärkohtlemises ja mõistis talle tingimisi vangistuse.

Kohus karistas Kamenikku tingimisi viieaastase vangistusega ning pani talle kohustuse läbida seksuaalsuunitlushäirete ja käitumishäirete raviprogramm. Ühtlasi peab Kamenik tasuma ligi 3000 eurot menetluskulusid.

Kriminaaluurimine käivitati mullu detsembris pärast Postimehes ilmunud artiklit ilmateadlase Jüri Kameniku kurikuulsatest põieuuringutest. Postimehe toimetusega võtsid ühendust paljud inimesed, kelle sõnul on nad uuringus osaledes sattunud seksuaalse väärkohtlemise ohvriks.

Kamenikul on kohtus pooleli veel üks kohtuprotsess, kus ta on süüdistatav kelmuses.

Prokuratuur süüdistab ­Kamenikku selles, et ta mõjutas oma tuttavat noormeest võtma enam kui 20 000 euro ulatuses laene.

Kamenik oma süüd ­ei tunnista.

Kohtuprotsess kelmuse süüdistuses algab 6. märtsil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.