"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Põhja-Talllinna noored annavad linnaosa garaažidele uue ilme (0)
04. oktoober 2022
Emilia Sabirova töö aadressil Puhangu 5. Foto: Põhja-Tallinna LOV

“Suve lõpul lisandus meie linnaosasse mitu kaunist tänavakunstiteost: Puhangu 5 bussipeatuse taha, Sõle tänava äärde ja Kopli ekstreemparki. Nüüd on noored tänavakunstnikud taas pintslid kätte haaranud ja loovad teoseid Kalamajas, Soo 45 garaažidele ning Puhangu 91 garaažide bussipeatuse poolsele küljele,” ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Põhja-Tallinna tänavakunsti kampaania „Keera kunsti juurde – ära sodi“ raames loodud teosed kaunistavad Soo ja Puhangu tänava garaaže. Tänavakunsti kampaaniat toetavad kolm osapoolt – Põhja-Tallinna Valitsus, Põhja-Tallinna Noortekeskus ja MTÜ Mondo. Kampaania peamisi eesmärke on kaks: ühelt poolt anda legaalne võimalus andekatele graffitikunstnikele, teisalt aga luua uut, inspireerivat linnaruumi kulunu ja väsinu asemele.

Osalenute seast valiti välja võitjad kahes kategoorias. Ühe kategooria teemaga soovis MTÜ Mondo suunata tähelepanu maailmas kliimamuutuste vastu võitlevate naisaktivistide tegevusele ja keskkonnateemadele laiemalt. Selle kategooria võitjaks osutus Andrei Kedrin, kelle lõuendiks said Sõle tänava ääres asuvad Puhangu 1 garaažid. Andrei töö on neljas ja viimane teostus MTÜ Mondo laiemas kampaanias #iShareHerPower.

Vabaloomingu kategoorias valiti välja 4 tööd. Kirill Shaposhniku töö valmis Kopli Ekstreempargis ja Emilia Sabirova looming valmis Puhangu 5 bussipeatuse taga. Valmimisel on noore kunstniku Lana Levin maaling aadressil Soo 45 ja Ildar Sabirovi teos Puhangu 91 garaažidel.

Lana Levini töö aadressil Soo 45. Foto: Põhja-Tallinna LOV
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid