"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
keskkonnaharidus Tallinna lasteaiad ja koolid õpetavad kõige nooremaid õppureid jäätmete teket vähendama (0)
04. oktoober 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

“Õppetundides jagatakse kõikidele osalejatele lasteaedades, koolides ning avalikel üritustel õppematerjal, kus saab värvida keskkonnateemalisi pilte ning lahendada keskkonnaalaseid ülesandeid ja mõistatusi,” selgitas abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Keskkonnahariduslikes õppetundides osaleb kokku ligikaudu 30 000 last.”

Sellel õppeaastal saab alguse Tallinna linna lasteaedades ja koolides keskkonnahariduslik õppeprogramm, mis õpetab vältima ja vähendama jäätmeteket.  Õppeprogramm innustab lasteaia- ja koolilapsi asju kordus- ja taaskasutama ning aitab kujundada jäätmete liigiti kogumise harjumust. Programmi sihtrühmaks on viie- kuni seitsmeaastased lasteaialapsed ning esimese, teise ja kolmanda klassi õpilased.

Õppeprogrammi eesmärk on tõsta keskkonnateadlikkust, õpetades lastele eakohaselt jäätmetekke vältimist, jäätmete liigiti kogumist ja ringmajanduse põhitõdesid, sealhulgas tutvustada mereprügi probleemi ning selle vältimise ja vähendamise võimalusi. Õppeprogramm on ka osa Euroopa rohelise pealinna aasta programmist ja aitab kaasa keskkonnateadlikkuse tõstmisele.

„Kui maast-madalast õppida nii jäätmetekke vältimist kui ka igapäevaselt jäätmete kogumist, sortimist ja taaskasutamist, jäävad need oskused terveks eluks saatma. Kampaania lõppedes oskavad lapsed igapäevaselt tarbida nii, et jäätmeid ei tekiks ja keskkonnajalajälg oleks võimalikult väike,” ütles abilinnapea Joosep Vimm.

Tänavu oktoobri algusest kuni 2024. aasta 14. juunini viiakse läbi Tallinna linna haridusasutustes ning avalikel üritustel kokku 1290 õppetundi. Õppeprogrammist võtab osa 125 Tallinna lasteaeda ja 55 kooli, osalejate hulgas on nii eesti- kui ka venekeelseid lasteaedu ja koole.

Keskkonnahariduslikku õppeprogrammi „Jäätmetekke vältimine ja vähendamine, kordus- ja taaskasutamine ning jäätmete liigiti kogumise harjumuse kujundamine“ viib Tallinna haridusasutustes läbi Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakonna eestvedamisel OÜ Üritusturundus.

Alates 2001. aastast on Tallinna linn läbi viinud keskkonnasäästliku tarbimise ja jäätmete liigiti kogumise teemalist teavitust, mille käigus on keskendutud eelkõige laste keskkonnateadlikkuse tõstmisele. Järjepidevad eri sihtrühmadele korraldatavad teavituskampaaniad aitavad väga tõhusalt suurendada teadlikkust, kujundada keskkonnasäästlikke hoiakuid ja kinnistada säästvat käitumismaneeri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid