"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
video Vanasadamas avati reisiraamatukogu, riiulitel olevaid teoseid saavad reisijad endale sõiduks tasuta kaasa võtta ning nende tagastamine pole kohustuslik (0)
04. oktoober 2022

Raamatukogude aasta puhul avatakse esmaspäeval Tallinna Vanasadamas reisiraamatukogu, kust saab iga reisija meelepärast lugemist laevareisile suundudes või merelt naastes kaasa võtta.

„Raamatukogude aasta viimases veerandis vaatame tulevikku. Täna avatav reisiraamatukogu näitab suunda, kuidas raamatukogud arenevad oma ruumidest ning esialgsest rollist kaugemale ja on üha enam kaasatud meie igapäevaellu. Julgustan kõiki avastama üle Eesti paiknevaid reisiraamatukogusid ning veetma laeva- või bussisõite raamatu seltsis,“ sõnas kultuuriminister Piret Hartman.

Vanasadamas A-terminalis avatavat reisiraamatukogu varustab Eesti Hoiuraamatukogu, mis talletab Eesti teistest raamatukogudest, asutustelt ja eraisikutelt saadud säilitamist väärivat kirjandust. Raamaturiiulitel olevaid teoseid saavad reisijad endale sõiduks tasuta kaasa võtta ning nende tagastamine pole kohustuslik.

„Tallinna Vanasadam, mille A-terminalist reisiraamatukogu leiab, on Eesti suurim turismivärav ning üks tihedama liiklusega reisisadamaid terves regioonis,“ ütles Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman. „Vanasadamast käib tavapäraselt aastas läbi üle 10 miljoni reisija ning on hea meel, et nende reisikogemust rikastab nüüd võimalus haarata teele kaasa väärt lugemist. Nii reisimine kui raamatute lugemine pakuvad toredaid kultuurielamusi,“ lisas Vihman.

Teema-aasta puhul on reisiraamatukogu avatud ka Tallinna, Jõhvi, Rakvere, Tartu ja Haapsalu bussijaamas. Sarnase lahendusega raamaturiiulid on varasemalt olemas Tallinna lennujaamas, Valga raudteejaamas, Jõgeva bussijaamas, Tori bussijaamas, Are bussijaamas ja Pärnu bussijaamas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.