"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Konkurentsiamet keelas teist korda AS Eesti Post ja AS Express Posti koondumise (0)
05. oktoober 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

„Hoolimata postivaldkonna mahtude langusest viimastel aastatel ei ole Konkurentsiameti hinnangul põhjendatud anda luba koondumisele, mis oleks koheselt kaotanud igasuguse konkurentsi perioodika kojukandeteenuse, ärikirjateenuse ning otsepostisaadetiste edastamise teenuse osas,“ ütles koondumiste kontrolli osakonna juhataja Külliki Lugenberg, kelle sõnul on tegemist juba teistkordse keelamisega, sest samad ettevõtjad soovisid koonduda ka 2011. aastal, mil Konkurentsiamet samuti tehingule luba ei andnud.

Konkurentsiamet tegi 5. oktoobril 2022 otsuse, millega keelas AS Eesti Post ja tema ainukese konkurendi AS Express Posti koondumise. AS Eesti Post ja AS Express Post osutavad mõlemad perioodika kojukandeteenust, ärikirjateenust ning otsepostisaadetiste edastamise teenust, seejuures tegutseb AS Express Post suuremates linnades ning nende lähiümbruses. Koondumise lubamise korral oleks AS Eesti Post saavutanud monopoolset seisundi üle kogu Eesti.

Konkurentsiamet kontrollib ettevõtjate vahelisi koondumisi, mille osaliste eelnenud majandusaasta käibed Eestis kokku ületavad 6 000 000 eurot ja vähemalt kahe koondumise osalise käibed Eestis ületavad kummalgi 2 000 000 eurot. Koondumise osalise käive arvutatakse vastavalt Majandus- ja kommunikatsiooniministri 17.07.2006 määrusega nr 68 kehtestatud käibe arvutamise juhendile.

Konkurentsiamet teostab riiklikku järelevalvet konkurentsi-, elektri, maagaasi, kaugkütte, posti, ühisveevärgi ja–kanalisatsiooni ning raudtee, lennunduse ja sadama valdkondades.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.