"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
video Loomade varjupaigas ootab uut kodu 18 musta kassi (0)
05. oktoober 2022

“Meil on levinud see arvamus, et must kass on justkui kuri nõiakass. Sellised ütlused on ju ammusest ajast, et kui must kass jookseb üle tee, siis tuleb õnnetus. Kui inimesed lähevad omavahel tülli, siis öeldakse, et must kass jooksis vahelt läbi. Võibolla alateadlikult see mõjutab inimeste käitumist. Meie võime kinnitada, et ühestki karvavärvist ei sõltu ei rikkus ega õnn. Meie teame, et iga loom toob koju õnne ja rõõmu,” rääkis Tallinna Loomade Varjupaiga kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõisamaa.

Tallinna Loomade Varjupaigas on käimas musta kassi kuu. Hetkel on seal uue kodu ootel 18 musta iludust . Millegi tõttu pelgavad paljud inimesed musta värvi kasse ja nii peavadki need kiisukesed seal pikalt uut kodu ootama. Tegelikult ei olegi päris täpselt teada, miks musti kasse ebaõnne sümboliks peetakse, kuid näiteks Jaapanis usutakse, et mustad kassid toovad hoopis õnne.

Musta kassi kuud tähistatakse varjupaikade MTÜ-s juba üheksandat aastat. Mullu sai kampaania raames Tallinna Loomade varjupaigast koju 20 musta kassi, võrreldes teiste kuudega aastas, on see väga hea tulemus. Seega tasuvad sellised kampaaniad end igati ära.

“Mustad kassid ei ole mitte kuidagi halvemad, kui kõik teised kassid. Ma ütleks hoopiski vastupidi. Kõikidel mustadel kassidel on väga hea iseloom. Ma alati soovitan inimestel valida kassi mitte värvi vaid iseloomu järgi. Mustad kassid on tõesti seda väärt, et neid ka tutvustada ja näidata. Nad on tegelikult ju hästi ilusad, klassikalised ja graatsilised,“ rääkis loomasõber Marika Algpeus.

Musta kassi kuu vältel saab varjupaigast viia musta kassi koju tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel vaid 1 euroga. Kellel tekkis huvi, saab kassidega tutvust teha varjupaiga kodulehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.