"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
esita oma kandidaat Tallinna linnavolikogu valib taas aasta linnakodanikku (0)
28. oktoober 2022

Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski kuulutas välja Tallinna aasta linnakodaniku valimised. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini.

Tallinna Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossnovski sõnul on Tallinna linnakodaniku valimised hea võimalus tunnustada neid kaaskodanikke, kes tihti ka küsimata kollektiivse hüvangu nimel rohkem panustavad. “Kutsun kõiki üles neid aktiivseid inimesi märkama ja kindlasti ka väärikale tiitlile esitama,” ütles Ossinovski. Eelmisel aastal pälvis linnavolikogu algatatud aasta linnakodaniku tiitli Ida-Tallinna Keskhaigla õendusjuht Ülle Rohi.

Tallinna linnavolikogu algatas aasta linnakodaniku valimise 2018. aastal, et tunnustada Tallinna linna kodanikke, kes on möödunud aasta jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo. Kandidaate saavad esitada nii era- kui ka juriidilised isikud, kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel https://www.tallinn.ee/et/tallinna-aasta-linnakodaniku-valimine oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini 2022.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu kõigi fraktsioonide esindajad  ja osalema palutakse ka 2022. aasta Tallinna vapimärgi kavalerid. Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Lisaks aunimetusele saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse valmistatud klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna Toomkiriku ligi 300 aasta vanusest vaskkatusest.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus toimuval Tallinna linnavolikogu istungil. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.