"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Energiavolinik Kadri Simson kohtus Kiievis Zelenskõiga (0)
02. november 2022
Kadri Simson. Foto: Scanpix

Euroopa Komisjoni energiavolinik Kadri Simson kohtus teisipäeval Kiievis president Volodõmõr Zelenskõiga, kelle sõnul on Vene väed Ukrainas “tõsiselt kahjustanud” 40 protsenti energiataristust, eelkõige soojus- ja hüdroelektrijaamu, kirjutas The Guardian. 

Jätkuvate rünnakute tõttu on Ukraina sunnitud peatama elektriekspordi Euroopasse, vahendab BNS.

“Ma olen kindel, et me taastame kõik ja rahulikumal ajal, kui olukord meie energiasüsteemis stabiliseerub, jätkame elektri eksportimist Euroopasse,” lubas Zelenskõi.

“Oma sõjas Ukraina vastu on Venemaa muutnud energia lahinguväljaks. Ja sellel lahinguväljal võitleb EL Ukraina kõrval,” vahendas Postimees Simsoni sõnu.

“Venemaa on teadlikult võtnud sihikule Ukraina energiataristu, et talve lähenedes inimkannatusi suurendada. Meie peamine prioriteet on kaitsta miljoneid Ukraina peresid külma ja pimeduse eest. Vajame EL-i ning valitsuste ja eraettevõtete ühiseid jõupingutusi, et suurendada Ukrainale juba pakutavat toetust,” sõnas volinik.

Venemaa on viimastel nädalatel asunud koordineeritult ründama Ukraina energiataristut, kirjutas Postimees. Ukraina vajab nüüd lisaks rahalisele toetusele varasemast enam spetsiifilist energiavarustust, tööriistu, kaableid ja muud, et energiataristut kiirkorras parandada.

Simson sai president Zelenskõilt kohtumise raames kätte ka juba varem pälvitud vürst Jaroslav Targa kolmanda klassi teenetemärgi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.