"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Raekojas esietenduv uuslavastus "Armastuse orjad" viib vaataja rännakule läbi Shakespeare’i lühivormide (0)
02. november 2022
Lavastuse "Armastuse orjad" proov. Foto: Marius Peterson

Raekoja 700 aasta juubeli puhul Theatrumi ja Tallinna Raekoja koostööna valminud uuslavastus “Armastuse orjad” esietendub 4. novembril raekoja kodanikesaalis. Näitemäng põhineb William Shakespeare’i sonettidel ning on valminud Erik Richard Salumäe ja trupi koosloomena. 

„„Ma olen su ori, sa oled mu sõltuvus.” – need on laused, mida võib kohata paljudes kaasaegsetes armastuslugudes,” sõnas autor ning lavastaja Erik Richard Salumäe. „Kas armastus on orjus, vabadus, sõltuvus või midagi kõigist nendest? Lavastus „Armastuse orjad” on rännak läbi Shakespeare’i lühivormide, kus vahest midagi selgub ja midagi läheb veel segasemaks,” lisas Salumäe.

Tallinna Raekoja peaspetsialist Ivi Jürgensonil on rõõm näha raekoja 700. aastapäeva puhul taas nendes ruumides teatrit. „Theatrumi uuslavastus „Armastuse orjad“ on oma nime saanud raekoja keskaegsetelt nikerdustelt.

Neil kujutatud lood pidid keskajal naeruvääristama armunud mehi ja romantilist armastust, mida ülistas rüütlikirjandus. Theatrumi lavastuses uuritakse armastust aga sootuks ootamatul moel. Nii lavastaja Erik Richard Salumäe kui ka näitlejad on kõik pärit kevadel EMTA lavakunstikooli lõpetanud 30. lennust. Seega on oodata noort ja värsket lähenemist igavikulisele teemale. Meil on Theatrumiga koostöö üle siiralt hea meel ning loodame, et teatritraditsioon on raekotta naasnud selleks, et jätkuda,“ sõnas Jürgenson.

Lühilavastuses toovad värsivormide ning muusikaga põimunud loo publiku ette Maria Teresa Kalmet, Merlin Kivi, Mark Erik Savi, Hardo Adamson ning Jaan Tristan Kolberg. Meeskonda kuuluvad ka kunstnik Kristel Zimmer ning valguskujundaja Léon Allik. 

„Armastuse orjad” etendub sel sügisel vaid viiel korral: 4., 9., 11., 12. ja 13. novembril Tallinna Raekojas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.