"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Vaata, milline nägi välja Viru väljak enne II maailmasõda ja milline vaatepilt avaneb samas kohas täna (0)
07. november 2022

Pildistatud Viruvärava mäe haljasala trepilt Narva mnt suunas. Viru väljaku nimi tuli ametlikku kasutusse alles 1939. aastal, varem kandis paik Vene turu nimetust. Oluliste teede algusena (Narva mnt ja Pärnu mnt) on see paik tänini Tallinna nullpunktiks vahemaade arvutamisel teiste asulatega.

Foto: Carl Sarap (1893-1942). Haljasala ja Viru väljak Pärnu mnt alguses. 1930. aastate II pool. Filminegatiiv, 6×6 cm. Fotomuuseum / Tallinna Linnamuuseum TLM Fn 9783:142

Raekoja taga, vanas raevanglas pesitsevas Fotomuuseumis saab analoogfoto teema-aasta puhul kolmel korrusel näha märgilist näitust Eesti 1930. aastate tippfotograafi Carl Sarapi loomingu paremikust, milles on haruldasi originaalfotosid, postkaarte, fotosuurendusi ja trükiseid. Lisaks üllitas Tallinna Linnamuuseum hiljuti mahuka albumi Carl Sarapi elutööst – seda trükist saab soetada Fotomuuseumist, Raekoja 4/6.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.