"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Löwenruh` pargis toimuvad sel nädalal puude hoolduslõikustööd, et park säiliks tervisliku ja ilusana (0)
08. november 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

“Ajaloolise Löwenruh` pargi näol on tegemist looduskauni puhkekohaga. Selleks, et park säiliks tervisliku ja ilusana, korraldatakse pargi põlispuudele hoolduslõikustööd. Hooldustöödel eemaldatakse surnud, surevad, haiged, kahjustatud, deformeerunud, hõõrduvad või keerdus oksad. Ära lõigatakse tuulemurrud, kaksikladvad ja okste tüükad, mis inimestele ohtu võivad kujutada,” selgitab Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Tänasest toimuvad Löwenruh` pargis terve nädala vältel puude hoolduslõikustööd. Linnaoludes on haljastus hädavajalik tervisliku ja esteetilise keskkonna loomiseks. Puud on head looduslikud mürasummutajad ja tolmupüüdjad. Selleks, et säilitada puude tervislik elurütm, tuleb neid ka regulaarselt asjatundlikult ja heaperemehelikult hooldada. Läbi korrektse hoolduslõikuse muutuvad puud ühtlasemaks ning tugevamaks.

„Korrapärane puude hoolduslõikus aitab pikendada nende eluiga ning muuta nad seisukindlamaks,“ lisab Riibe.

Palume elanikke tööde teostamise ajal hooldatavate puude lähedusse mitte parkida ning võimalusel ka läheduses mitte liikuda. Hoolduslõikustööd toimuvad 8. novembrist kuni 15. novembrini kell 9.00 – 17.00.

Tööde teostamise ajal on ligipääs seiklusrajale, mänguväljakutele ja jõulinnakule piiratud.

Tööde teostamise ajagraafik:

08.11.22 – 10.11.22 Pargi Algi tn poolne äär (ala 1)

09.11.22 – 11.11.22 Pargi ringtiigiga ümbritsetud ala (ala 2)

11.11.22 – 15.11.22 (v.a. laupäev, pühapäev) Pargi Kullo Huvikeskuse poolne ala lava ja mänguväljaku kõrval (ala 3)

14.11.22 Pargi Mustamäe tee, Linnu tee poolne ala ja Löwenruh restorani ümbrus (ala 4)

Puude hoolduslõikustööd on kooskõlastatud Keskkonnaametiga ning hooldustöödeks on väljastatud hoolduslõikusluba nr 49258.

Puude hoolduslõikustöid teostab Kristiine Linnaosa Valitsuse tellimusel OÜ Greening: info@greening.ee.

Küsimuste korral on võimalik helistada telefonil: 6457118.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.