"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Pirita kloostri koostöökogu arutab kloostrivaremete püsikatuse rajamist (0)
09. november 2022
Pirita klooster. Foto: Tiit Mõtus

Täna, 9. novembril algusega kell 13 koguneb Pirita Linnaosa Valitsuses Pirita kloostri koostöökogu, et saada täpne ülevaade varemete seisukorrast ja arutada püsikatuse ehitamise võimalust.

„Olen kokku kutsunud Pirita kloostri koostöökogu, et käsitleda väljavaadet rajada kloostrivaremetele alaline katus,“ selgitas kohtumise tausta Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. „Selleks kuulame ära uuringu läbi viinud eksperdi detailse ülevaate varemete olukorrast, pärast mida ootame kõigi kogu esindajate tagasisidet, kuidas tähtsa teemaga edasi minna. Eestlaste jaoks nii olulise ja enam kui 600 aastat vana hoonega seotud võimalikud muudatused tuleb enne tegutsemist põhjalikult läbi kaaluda.“

Pirita kloostri varemetepargi koostöökogu koosneb kolmest Tallinna linna esindajast ja kahest Pühima Päästja Püha Birgitta Ordu esindajast. Tallinna linna esindajad on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tegevusvaldkondi koordineeriv abilinnapea, Pirita linnaosa vanem ja Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna juhataja. Lisaks osalevad seekordsel kohtumisel uuringu läbi viinud ekspert ja siseministeeriumi esindaja.

Juulis ja augustis tehti Pirita kloostri varemetes uuring, mille eesmärk oli välja selgitada kloostrivaremete seisukord. Uuringut teostas Pirita linnaosa valitsuse tellimusel Eks Invest OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.