"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
VIDEO Heategevuslikul moeetendusel Haaberstis astusid lavale nii kaheaastane kui ka 88-aastane modell (0)
10. november 2022

Haabersti päevakeskuse näitasid 45 rõõmsat modelli moeetendusel riideid, mis pärit esimesest Eesti Punasele Ristile kuuluvast taaskasutuskauplusest Punane Ristik. Sobiv komplekt teise ringi rõivastest ja aksessuaaridest oli selga pandud nii kaheaastasele kui ka vanimale, 88-aastasele modellile.

Šikis ülikonnas Jüri kiitis enda rõivakomplekti juures mugavust. Uhke karvamütsiga Jaanis oli täis positiivseid emotsioone ja rõõmustas, et saab välja hallist argipäevast. Üheksakümnendate stiilis kirjut rõivakomplekti kandev Stella nentis, et tavaliselt ta riietub neutraalsemalt, kuid vahest võib ka teisiti.

Moeetenduse stilisti Annely Slaiki sõnul on teise ringi poest võimalik leida ägedaid riideid igale vanuserühmale ja igale kehakujule. „No vaadake kasvõi minu jakki, sellist jakki sa ei leia kuskilt kiirmoe poest,“ ütles ta. „See on väga eriline leid! Temaatika on see, et tuleb olla stiilne, energiline ja rõõmsameelne, eriti veel hetkel meie hallis novembris. Tegelikult riided on ju need, millega me saame luua ägedat esteetilist keskkonda.“

Kõik moeetendusel näidatud riided läksid pärast ka müüki ning seda väga soodsate hindadega. Kogu saadud tulu läheb aga heategevusse. „Kogu meie kaupluses müüdud kaupade müügitulu läheb läbi Eesti Punase Risti nende perede toetuseks, kellel täna seda kõige enam vaja on,“ kinnitas taaskasutuskeskuse Punane Ristik juhataja Kristi Kristall. „See üritus on puhtalt heategevuslik,“ lausus ta.

Abilinnapea Betina Beškina lausus, et on samuti suur taaskasutaja, aga lisaks heategevusele on oluline mõelda ka keskkonnajalajäljele. „Keskmine eestlane toodab umbes 18 kilogrammi riidest jäätmeid aastas,“ nentis ta. „Seda on väga palju. Tegelikult on üsna lihtne ühele asjale kinkida teist elu.“

Kes moeetendusest ilma jäi, on oodatud Punase Ristiku poodi aadressil Kadaka tee 54 A.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.