"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
nõustamispäev täna kell 9-17 Ligi pooltel Eesti Arengu HLÜ võlausaldajatel on nõudeavaldused esitamata (1)
11. november 2022
Foto: Scanpix

„Puudu on veel ligikaudu 400 võlausaldaja nõudeavaldused kogusummas u 5.4 miljonit eurot. Äärmiselt oluline on aga nõudeavaldused õigeaegselt esitada, mistõttu kutsun üles allesjäänud napi aja jooksul seda kindlasti tegema,“ ütles pankrotihaldur Martin Krupp, kes tõi välja, et tänase seisuga on nõudeavaldused esitanud ainult umbes pooled võlausaldajatest.

Eesti Arengu Hoiu-laenuühistu pankrot kuulutati välja Harju Maakohtu 19.09.2022 kohtumäärusega. Pankrotiseadusest tulenevalt on võimalik nõudeavaldusi esitada kuni 19.11.2022. Arvestades asjaolu, et suur osa hoiustajatest on pankrotimenetlusega varasemalt kokkupuudet mitteomavad vanemaealised isikud, siis tunnistab Krupp, et väga palju on tulnud teha selgitustööd ja inimesed vajavad tihti avalduse esitamisega abi.

Hoiustaja aga ei peagi oskama ise nõudeavaldust koostada. Siinkohal on justiitsministeeriumi koostööpartneri HUGO.legal kaudu võimalik saada tasuta riigi toel õigusabi. „Täna on paljud Eesti Arengu HLÜ hoiustajad juba meie poole pöördunud ning oleme aidanud neil dokumendid korrektselt vormistada ja ära esitada,“ selgitab HUGO.legal õigusjuht Erki Pisuke.

Kui isiku eelmise kvartal igakuine keskmine sissetulek jääb 1200 euro piiresse, siis on esimesed 2 tundi õigusabi abivajajale riigi toel tasuta 5 eurose lepingutasu eest. Seega enamus pensionäre kvalifitseeruvad teenusele ning reeglina saab nõudeavaldus ka tasuta tundide sees vormistatud.

Pisuke toob lisaks välja, et kindlasti tuleks nõudeavaldused tähtaegselt esitada. „See on vähim, mida hetkel saab teha. Kui pankrotimenetluse käigus peaks õnnestuma midagi tagasi võita, siis need hoiustajad, kes tähtaegselt oma nõudeavaldust ei esita, on igal juhul kõigest ilma. Tähtaegselt esitatud avaldusega säilib vähemalt mingi lootus, “ julgustab Pisuke.

NB! HUGO.legal korraldab ka 11.11.2022 kl 09-17.00 eraldi nõustamispäeva Eesti Arengu HLÜ hoiustajatele Tallinnas aadressil Keemia 4. Võtame vastu nii eelregistreeritud kui elavas järjekorras tulevad isikud, kes vajavad nõudeavalduse esitamisega abi või soovivad pankrotimenetlusega seoses õigusabi. Aega riigi toel teenusele saab broneerida telefoninumbrilt 6 880 400 või kodulehelt www.hugo.legal.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

:::)))
9. nov. 2022 23:32
Need 400 on äkki koolenud või hoopis Vene riigi kodanikud?