"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
ILONA GURJANOVA: Minu isa maalis, õmbles, mängis viiulit ja häälestas klavereid (0)
14. november 2022
Ilona Gurjanova Foto: Scanpix

Eile tähistati isadepäeva. Pealinn uuris, milline on hea isa ning mida peaks ta oma lastele õpetama.

Minu isa maalis, õmbles, mängis viiulit ja häälestas klavereid
Disainerite liidu president Ilona Gurjanova

Isa pani mind hindama asjade taaskasutust. Tema abilisena hakkasin trükikoja köitetsehhis tööl käima juba 12-13-aastaselt. Tootearendusena tegi ta kodus moodulitest kokkupandavat mööblit nii vineeri kui ka pappi kasutades. See mööbel on kestnud kulumata 40 aastat! Kui voodipesu oli raske saada, valmistas ta tekikotte linasest riidest suhkrukottidest, millele musta trükiga “sugar” peale kirjutatud. Mulle ja minu sõbrannale tegi ta hollandi puukingade tüüpi puidust jalanõusid, mis toona moes olid.

Ta maalis, mängis viiulit ja häälestas klavereid. Isadepäeva kombed on meie kultuuri alles kinnistumas, kuid päev ise on tänuväärne. Tänapäeva isad on muutunud aina vastutustundlikumaks ja hoolivamaks. Kui varem jäeti kõik nn naistetööd naistele ja mehed võisid sel ajal vabalt õlut juua kuskil, siis praegu on rollide jaotus märksa demokraatlikum.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.