"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Eesti omavalitsuste abiga saadetakse Ukrainasse talveks generaatoreid (0)
15. november 2022
Foto Mats Õun

Eesti Linnade ja Valdade Liit (ELVL) kuulutas välja riigihanke generaatorite soetamiseks, et need veel talve hakul saata abina Ukraina Žõtomõri oblasti omavalitsustele. Eesti kohalikud omavalitsused on selleks panustanud ühtekokku ligi 250 000 eurot.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees Mihhail Kõlvart nentis, et Ukraina abistamise küsimust on omavalitsustega arutatud. „Ühtlasi kohtusime tänavu mais Ukraina Žõtomõri oblasti esindajatega ning arutasime võimalikku koostööd ja abi osutamist piirkonnale. Sellest lähtuvalt tegime tänavu suvel Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatusega volikogule ettepaneku koguda annetusi, et kogutud vahendite eest toetada Zõtomõri oblastit hädavajalikuga. Siinsete omavalitsuste panuse ja vabatahtlikult kogutud summa ulatuses hangitakse generaatorid, mis aitab purustatud infrastruktuuriga piirkondadel eesseisva talve üle elada,“ selgitas Kõlvart. „Tänan siinkohal kõiki meie omavalitsusi, kes leidsid võimaluse praeguses keerulises majandusseisus panustada ja aidata ukrainlasi.“

Riigihanke õnnestumise korral saadetakse generaatorid Ukraina poole teele esimesel võimalusel.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu volikogu heakskiiduga otsustati, et omavalitsused annetavad vastavalt oma võimalustele. Tegemist oli liidu liikmete vabatahtliku otsusega, kas ja millises summas soovitakse panustada. Ühtekokku on oma panuse andnud 38 omavalitsusüksust.

Riigihanke läbiviijaks on Eesti Linnade ja Valdade Liit, hanke korraldajaks Hangete Korraldamise MTÜ (Kohalike Omavalitsuste Riigihangete Keskus). Pakkumuste esitamise tähtpäev on 28.11.2022 kell 15.00.

Hanketingimustega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.