"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Uus konkurss ootab jõulumuinasjutte lastelt (0)
18. november 2022

Täna, 18. novembril algab Eesti Rahvusraamatukogu ja Apollo jõulumuinasjuttude konkurss 7–12 aastastele suleseppadele, kellelt oodatakse 9. detsembrini lugusid, mille väljamõtlemisel on vaid teema ja teksti pikkuse piirang.  

Jõulumuinasjutu saab esitada kuni kahel A4-leheküljel ja lugu peab seostuma jõuludega. Fantaasialend võib viia nii jõuluhõngulisse võlumetsa, päkapikkude salapärasesse maailma kui piparkookide lõhnade keskele, mis meile pimenevatel õhtutel aina rohkem rõõmu pakub ja jõuluootust suurendab. Neid teemasid, mis jõuludega seostuvad on palju ning osalejad võivad kirjutada just sellise jõululoo, nagu neile meeldib. 

Jõulumuinasjutt tuleb esitada 9. detsembriks e-posti aadressile kampaania@apollo.ee või tuua ise rahvusraamatukogu Solarise saatkonna kogumiskasti.

Töid hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad kirjanik ja rahvusraamatukogu kultuurinõunik Karl Martin Sinijärv, kirjanduse tundja Margit Tammur ja Apollo esindaja Annika Pilt. Lugusid hinnatakse kahes vanuseastmes: 7–9-aastased ning 10–12-aastased. Mõlemas vanuserühmas saavad auhinna kolme parima jutu autorid. Lisaks jagatakse välja mitmeid eriauhindu. 

Võitjad kuulutatakse pidulikult välja 17. detsembril 2022 rahvusraamatukogu ja Apollo perehommikul „Lumehelbe lend“ Solarise keskuse Apollo raamatupoes, kuhu oodatakse kõiki jutuvõistlusel osalenuid.  

Jõulumuinasjuttude konkursi kohta saab lugeda rohkem infot SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.