"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Kunst bussidesse: PÖFF Shortsi filmid lähevad tuurile (0)
21. november 2022
"Päikesetõus mu mõtteis" (Kambodža, 2021). Foto: kaader filmist


PÖFF Shorts alustas lühifilmide ja animatsioonide erilinastust kõikides Lux Expressi bussides. Valitud filmide seast leiab PÖFF Shortsi võidufilme 2021. aastast ning animafilme tänavuse festivali kavast.

„Lisaks 400 täispikale filmile, mis Lux Expressi meediaekraanidel juba praegu kavas, saame kõigile meie reisijatele pakkuda meeldivat vaheldust haruldaste lühifilmide näol,“ mainis LuxExpressi ärijuht Ingmar Roos.

Eelmise aasta PÖFF Shortsil New Talents preemia pälvinud Gardar Thor Thorkelssoni „Mõtiskledes ilmast“ (Island, 2021) on humoorikas dokumentaalfilm keskkonnakriisist läbi intervjuude Walesi, Šotimaa ja Inglismaa mereäärsete külaelanikega.

Danech Sani „Päikesetõus mu mõtteis“ (Kambodža, 2021) viib vaataja Phnom Penhi linna, kus ilusalongis töötav noor naine annab järgi oma seni vaoshoitud huvile noore kulleri vastu. Film võitis 2021. aastal PÖFF Shortsi parima lühifilmi tiitli.

„Mitmetasandiline romantiline komöödia, vürtsitatud fantaasia ja esteetiliste valikutega,” resümeeris Shortsi žürii.

Bussis linastuvad animafilmid räägivad samuti armastusest ja keskkonnast. Näitamisele tulevad Wen-Yi Tsengi „Käkitegu“ (Taiwan, 2022), Giulia Martinelli „Meri“ (Šveits, 2022) ning Ronni Shalevi ja Alon Sharabi „Kuidas elada üle kuumalaine ja jääda inimeseks“ (Iisrael, 2021).

Filme saab Lux Expressi bussides vaadata kuni 4. detsembrini.

PÖFF Shortsi kõrvalprogramm jätkub kinodes 23. novembrini. Pimedate Ööde filmifestival kestab kuni 27. novembrini. 

PÖFF Shorts kodulehekülg: http://shorts.poff.ee
PÖFFi kodulehekülg: www.poff.ee
Facebook: https://facebook.com/poffshorts/
Instagram: http://instagram.com/poffshorts

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.