"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Varajase muusika festival Taavi-Mats Utt: Tallinn on rikas oma suurepäraste kontsertsaalidega (0)
22. november 2022

“Tallinn on rikas oma tohutult suurepäraste kontsertsaalidega. Raekoja saal, Kadrioru loss, Teaduste akadeemia saal ja Mustpeade maja saalid.  Need kõik on suurepärased kontsertide kohad, kus kaasaja pille mängivad muusikud on teinekord hädas, sest need saalid on liiga valjud. Aga kui me mängime seda muusikat, mis selles saalis kunagi kõlas ja kasutame samasuguseid pille, siis läheb hääl ja pilt kokku,” rääkis varajase muusika festivali Tallinn feat.Reval kunstiline juht Taavi-Mats Utt.

Varajase muusika festival Tallinn feat. Reval tähistab tänavu oma 5. sünnipäeva, jätkates ajaloolistes kontserdisaalides ajastutruu muusika esitamise traditsiooni. Festivali suurimaks eesmärgiks on viia kokku pilt ja heli. Üks kontserdipaikadest on ka  tänavu 700. aastast esmamainimist tähistav Tallinna Raekoda. Täna kell 18.00 annab Raekojas kontserdi Šveitsi-Prantsuse vokaalansambel thélème kavaga, mille eest nad pälvisid maineka Gramophone’i auhinna.

“See muusika on väga mänguline, see kirjeldab päris elu patte. See kirjeldab Pariisi 16. sajandil. See on meil esimene kord Eestis esineda ja meil on rõõm näha, kui valgustavalt see festival esitleb erinevaid kunstnikke, ajastuid ja muusikuid,” rääkis muusik Jean-Christophe Groffe.

Kontserti naaseb andma ka Hollandi klavessiini- ja haamerklaveri virtuoos ning Haagi Kuningliku Konservatooriumi professor Jacques Ogg. Mitmel päeval teeb festivaliprogrammis kaasa rahvusvaheliselt hinnatud USA vanamuusik Andrew Lawrence-King, kes astub üles kapellmeistrina 27. novembril Mustpeade majas.

“See on selline põnev kontsert iseenesest, siis on seal ka vahetekstid ja  neid esitab Peeter Volkonski. See on selline väga elujaatav muusika oma  olemuselt. See muusika on nii gurmaanidele kui ka lihtsalt näljastele, kõiki võrdselt rõõmustav,” lausus Utt.

Mitmel päeval teeb festivaliprogrammis kaasa Eestis resideeruv rahvusvaheliselt hinnatud USA vanamuusik Andrew Lawrence-King, kes muu hulgas astub kapellmeistrina üles 27. novembril Mustpeade majas, juhatades Vox Clamantise ja Tallinna barokkorkestri kontserti, kus selgitavaid vahetekste loeb Peeter Volkonski.

Tallinn feat. Revali programmi leiab www.tallinnfeatreval.eu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.