"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Pühapäevast avaneb Kalamaja muuseumi jõulukalender Kotzebue 16 aiamüüril (0)
23. november 2022

Kalamaja muuseumi jõulukalender Kotzebue 16 aiamüüril kutsub möödujaid avama luuke ja saama pisut aimu, mismoodi oodati ja tähistati aastalõpupühi Põhja-Tallinna kandis 60-100 aastat tagasi.

Kalendrisse kogutud mälestuskillud, meisterdusnipid ja retseptid pärinevad siinse kogukonnamuuseumi loomise aegu toimunud intervjuudest. Fotod on pärit praeguste ja endiste kohalike elanike isiklikest fotoalbumitest. Muuseum tutvustab ja vahendab ka kohalike elanike ja ettevõtjate tegemisi. Nii osaleb muuseum ka tänavu 10. detsembril toredas ettevõtmises Kalamaja väikesed jõulud.

„ Loodame, et kalendri luugitagused üllatused aitavad möödujatel korraks teha väikseid pause oma argielu kiiresse kulgu ja toovad ellu pisut jõulude ootamise ja pühitsemise rõõmu,“ kinnitab Kalamaja muuseumi kuraator ja pedagoog Tuuli Silber. Kalendri koostas Tuuli Silber, kujundas Anneliis Aunapuu.

Esmakordselt rõõmustas muuseumi jõulukalender möödujaid juba 2020. aasta detsembris. Tänavu ootab uuendatud sisuga müürikalender uudistajaid 2022. aasta esimesest advendist kuni 2023. aasta kolmekuningapäevani.
Info leiab ka muuseumi kodulehelt.
Samast saab ülevaate ka Kalamaja muuseumi tellitavatest jõulutuuridest ja üritustest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.