"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Kalamaja muuseum tutvustab 23. ja 24. novembril Kalamaja minevikku ja olevikku (0)
24. november 2022
Vaade Suurele Rannaväravale ja reidile. Johannes Hau. TLM _ 4740 G 577, Tallinna Linnamuuseumi kunstikogu.

Kalamaja muuseumi publikuprogramm viib sel nädalal tuurile Kalamaja tänavaile ja tutvuma Kalamaja vanimate kujutistega Tallinna Linnamuuseumi kunstikogus. Teejuhiks vastavalt muinsuskaitsja ja kirjanik Triin Talk ning kunstiteadlane, Tallinna Linnamuuseumi kunstikogu hoidja Risto Paju. Ürituste info leiab ka muuseumi veebilehelt.

Kolmapäeval, 23. novembril kell 18 juhib Kalamaja ekskursiooni muinsuskaitsja ja kirjanik Triin Talk.

Kalamaja muuseumi ekskursioonide sarjas “Minu Kalamaja” tutvustavad kohalikud inimesed oma kodukandi olulisi lugusid ja paiku. Novembris viib tuurile Triin Talk. Muinsuskaitsja ja kirjanik Triin Talk on elanud Kalamajas vahedega alates 2005. aastast. Ta on aidanud käima tõmmata Telliskivi seltsi, tegelenud ametnikuna Tallinna miljööaladega ning kirjutanud Kalamaja muutumistest ka magistritöö. Ekskursioonil kohtume paikade ja hoonetega, mis illustreerivad Kalamaja ning suhtumiste ja normaalsuse muutumist.
Ekskursioonil saab osaleda muuseumipiletiga, mille saab soetada enne tuuri algust muuseumi kassast. Tuur algab 23.11 kell 18.00 Kalamaja muuseumist, Kotzebue 16. Ekskursioonile palume registreerida SIIN.

Neljapäeval, 24. novembril kell 18 räägib Kalamaja muuseumis Kalamaja vanimatest vaadetest kunstiteadlane Risto Paju.

Kalamaja muuseumi loengusarjas räägivad oma ala spetsialistid, ajaloolased, arheoloogid Kalamaja aja- ja kultuuriloo erinevatest tahkudest. Kunstiteadlane Risto Paju on Tallinna Linnamuuseumi kunstikogu hoidja. Tallinna Linnamuuseumi kunstikogu üks osa on Tallinna vaated, muuhulgas vanimad neist. Mõnel paistab ka mere ja linna vahele jääv eeslinn Kalamaja. Kõige haruldasemad jäädvustustest pärinevad fotograafiaeelsest ajast. Loengul saab näha ja kuulata, kus paiknes Kalamajas Püha Fjodor Stratilati kirik, milline see välja nägi, ja milline nägi välja Kalamaja mereäär oma väikesete puupaatide, värske kala- ja tõrvalõhnaga, mida tollal peeti vaesuse märgiks, aga tänapäeval kutsutakse eksklusiivsuseks.
24. 11 kell 18 algavat loengut pääseb kuulama muuseumipiletiga, mille saab soetada kohapealt.
Loengule palume registreerida SIIN.

Ürituste info leiab ka muuseumi veebilehelt.

Ja juba pühapäeval, 27. novembril leiab Kalamaja muuseumi aiamüürilt Kotzebue 16 jõulukalendri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.