"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Kristiines tänati abipolitseinikke ja vabatahtlikke päästjaid (0)
24. november 2022
Foto Kristiine LOV

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul annavad vabatahtlikud päästjad ja abipolitseinikud väga suure panuse Kristiine linnaosas turvalisuse loomisesse. “Nad aitavad lahendada ja ennetada õnnetusi ning korrarikkumisi. Seejuures tuleb rõhutada, et abipolitseinikud teevad seda oma teise valdkonda kuuluva põhitöö kõrvalt, oma vaba aja arvelt ja vabatahtlikuna. On hea meel, et Kristiines on nii abipolitseinike kui ka vabatahtlike päästjate arv kasvamas.“

Neljapäeval, 25. novembril toimus Kristiine Linnaosa Valitsuses abipolitseinike ja vabatahtlike päästjate tänuüritus.

Kristiine Linnaosa Valitsuse traditsioonilisel tänuvastuvõtul abipolitseinikele andis linnaosa vanem Jaanus Riibe tänukirja üle kahekümnele tublimale abipolitseinikule ja vabatahtlikule päästjale.

„Sügav kummardus ja austus vabatahtlikele päästjale – olete täieõiguslikud meeskonna liikmed,“ ütles Lilleküla päästekomando komandopealik Hengo Metsaru. „Vabatahtlike päästjate abiga on meie võimekus reageerida ja lahendada erinevaid päästesündmuseid palju suurem. See on suur asi, kui grupp inimesi on valmis ohverdama vabast tahtest oma vaba aega selleks, et võõraste inimeste turvalisust tõsta,“ lisas Metsaru.

Lilleküla päästekomando vabatahtlike päästjate arv on tõusnud pea neli korda – 2020. aastal oli komandos seitse vabatahtlikku, 2021. aastal 21 ning tänavu on komandos juba 27 vabatahtlikku päästjat. 

Abipolitseinikke nende panuse eest tänab Lääne-Harju politseijaoskonna Mustamäe-Kristiine piirkonnagrupi juht Kelly Miido. „Võin kindlusega öelda, et abipolitseinikud on lahutamatu osa Eesti politseist. Põhja prefektuuris on novembri seisuga kokku 460 abipolitseinikku, neist 157 on Lääne-Harju politseijaoskonnas ning võrreldes eelmise aastaga on neid 20 võrra rohkem. Lisaks on 50-st abipolitseinikust viimase kahe aasta jooksul saanud politseiametnikud,“ rääkis Miido.

Rohkem infot abipolitseinikuks saamise kohta leiad siit: www.abipolitseinik.ee.

Rohkem infot vabatahtlikuks päästjaks saamise kohta leiad siit: https://www.rescue.ee/et/vabatahtlikuks-paeaestjaks-saamine

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.