"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
FOTOD 5. Kadrijooks pakkus sportlikku meelelahutust (0)
26. november 2022
Albert Truuväärt

Kui Kadrijooks toimub viiendat korda, siis seda võib pidada juba traditsiooniks. Korraldajad ootasid taas kõiki jooksu- ja kõnnisõpru meelelahutuslikule Kadrijooksule, et üheskoos tähistada sportlikult Eesti vana kommet ja ühiselt katri joosta.

Vaata galeriid (47)


Kuna tegemist ikkagi jooksuvõistlusega, siis anti ka Kadrijooksul osalejatele kiibiga numbrid ning võeti aeg ja tekkis paremusjärjestus. Distantsi pikkus oli 5 km, aga eesmärgiks ei tohiks Kadrijooksul olla uue isikliku rekordi püstitamine, vaid eelkõige meeleolukas ühine katri jooksmine.


Võistluskeskuse asumine Kadrioru staadionil lisas üritusele kindlasti sportlikku mõõdet.  Start anti keskpäeval kell 12.00 ja peale 5 km läbimist Kadrioru pargis toimus samas ka finišeerimine. Kadrioru pargis kulgev 5 km pikkune rada viis osalejad tutvuma mitme pargis asuva vaatamisväärsusega. Nii jäid jooksvatele ja kõndivatele kadrisantidele tee peale KUMU, Presidendi loss, kunstimuuseum, luigetiik, Poska ja Kreutzwaldi mälestusmärgid ja palju muud huvitavat. Traditsioonide kohaselt said kõik kadrisandid finišis kindlasti ka kommi ja janukustutust


Kadrijooksu laiemaks eesmärgiks oli pakkuda kõikidele soovijatele võimalust üheskoos joosta katri ja tähistada selliselt Eesti vana kommet. Korraldaja Stamina Spordiklubi poolt anti koos rinnanumbri ja ajavõtukiibiga ka seelik, millega kõik jooksjad olid kohustatud startima, distantsi läbima ja ka finišeerima. Seelik jäi peale jooksu osalejale ja sellega saab päris kadrilaupäeval minna sõprade poole katri jooksma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.