"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
FOTOD Pirita kloostris tähistati advendiaja algust (2)
27. november 2022
Albert Truuväärt

27. novembril kell 17 tuldi Pirita kloostrisse peredega nii lähedalt kui kaugemaltki, ajalooline kloostriõu sai rõõmsaid inimesi, elu ja melu täis. Lastega lustisid päkapikud, kõiki kohaletulnuid ootasid kuum tee ja maiustused. Kell 18 süütas suure jõulukuuse all esimese advendiküünla EELK Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu, jõuluootuse sõnumiga oli Pirital kohal ka Mähe kiriku rahvas.

Vaata galeriid (38)

“Me elame praegu väga pimedas ajas,” ütleb Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit, “seda nii päevavalguse kui kogu maailmas toimuva mõttes.Need neli nädalat enne jõule, advendiaeg, tuletavad meile taas meelde, et valgus ei ole ometi kuhugi kadunud, et ühel päeval võidab ta niikuinii, kui klassikuilt sõnu laenata. Seda on oluline meeles hoida.

Mul on väga hea meel, et tänane esimene advent tõi Pirita kloostrisse kokku nii palju meie oma inimesi ja see eriline aeg aastas, jõulude ja valguse ootuse aeg algas nii meeleolukalt. Sooja ja valget advendiaega kõigile!”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

RAHASTAMINE CHARLY KERKIR
28. nov. 2022 12:33
RAHASTAMINE CHARLY KERKIR Tere kõigile Suur tänu Jumalale CHARLY KERKIR minu teele tagasi toomise eest. Kõigi oma rahaliste vajaduste jaoks või kui teil on rahalisi raskusi, võtke lihtsalt ühendust selle imelise CHARLY KERKIR ga ja olete täiesti rahul. See suurepärane mees on mind just aidanud väikese summaga 55 000 € ja see on minu jaoks enam kui piisav. Ta on südamega mees, tänu sellele imelisele mehele sain ma oma elatustaset ja võlga tõsta. Kui vajate väikelaenu, võtke nendega ühendust ja te ei pea pettuma. E-post: charlykerkir@gmail.com Aitäh Märkus Kui te pole EESTIST, siis hoidke eemale
Kaidoke
28. nov. 2022 01:45
kas sa ometi pole tähelepannud, et ristiusk on kõige verisem usk - nad ei taha isegi praegu õieti taunida sõjategevust, peenutsedes teatavad mitteosalemisest poliitikas. Arusaamatuks jääb , miks seal Birgitta kloostri veerel pidi süütama lutherlane küünla? Kas järgmisena minnakse Ida Virumaa kloostrisse küünalt süütama ? Mingi uus kodukord on tekkinud ? Imelikud setode kombed ujuvad kohale. Tallinna linnapea süütas küünla ja tervitas rahvast - kõiki ja kõikjal.