"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
fotod ja video Esimese advendiküünla süütasid linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaan Tammsalu (1)
28. november 2022

„Tegelikult on südamesoojust alati vaja, aga praegu võiks sellele ka rohkem mõelda,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart. „Kui kellelgi pole jõuluemotsiooni veel tekkinud, siis tulge kindlasti Raekoja platsile. See on kõige õigem koht pühadetunde saamiseks. Inimesed tõesti soovivad jõulurõõmu kogeda, aga veel tähtsam on, et me seda soojust oma südamest ka kõigile jagaksime. Advendiaeg on selleks kahtlemata kõige õigem ja parem aeg.”

Traditsioonilise esimese advendiküünla süütasid pühapäeval Raekoja platsi kuusel linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaan Tammsalu.

Vaata galeriid (58)

Jõuluturgu külastanud Mairi leidis, et sealt leiab kõike, mida jõulu eel vaja on. „Siin on nii palju sära ja tekib tõeline jõuluootus,“ rõõmustas naine. „Ma ei imesta, et seda peetakse koguni Euroopa parimaks jõuluturuks. See tunnustus on tõepoolest ära teenitud!“

Välisturist Hanna sõnul käib ta Raekoja platsi pühadeturul igal aastal. „Siin on väga armas, tulen siia igal aastal jõulude ajal,“ ütles ta. „Tallinn on keskaegne iidne linnake ja seetõttu armastangi seda atmosfääri, mis teil siin on.“

Jõuluturu perenaine Maive Nahksepp leidis samuti, et tänavuaastane jõuluturg pakkub eriti rohkesti rõõmu.

„Arvan, et inimesed on seda väga oodanud,“ leidis ta. „Jõuluturgu iga-aastaselt külastavad kohalikud tulevad tere ütlema, kõikide nägudel on rõõm!“

Jõuluturu perenaise sõnul ostetakse laadalt maiustusi ja sööki-jooki. Seejärel hakatakse vaikselt ringi vaatama, et mida siis tulevikus kingikotti panna. „Usun, et meil leiab turult kingikotti kõik soovitu!“ lubas Nahksepp.

Esimesel advendil saabus kohale kaua oodatud Jõuluvana ja jäi oma majakesse tublisid salmilugejaid ootama kuni Jõuluturu lõpuni. Kingisoove saab jätta Jõuluvana postkasti tema majakese seinal. Pere pisematele on taas avatud karussellid – seekord on neid tervelt kolm!

Tallinna Jõuluturg on avatud iga päev kell 10.00 – 20.00. Hilisõhtused jalutajad saavad turukioskitest kuumi jooke soetada veel kuni kella 22-ni ja R – L kuni kella 23-ni.

Jõuluturu lava on tänavu nii sisult kui vormilt rahvuslik: Hopneri Maja koostatud kultuuriprogrammis astuvad üles rahvatantsijad ja -muusikud üle terve Eesti, koostööpartneriteks Eesti Folkloorinõukogu, Eesti kooriühing, Eesti Rahvamuusika ja Rahvatantsu Liit.

Nädalavahetustel, reede õhtupoolikust pühapäeva õhtuni, astuvad igal täistunnil lavale uued esinejad, nende seas Leigarid, Sõleke ja Lüü-Türr. Ka Jõuluturu külalised ei jää peomelust puutumata – Sabatants käib ümber kuusepuu ja kaasa lüüa saavad kõik!

Lisainfo jõulusündmuste kohta: https://www.visittallinn.ee/est/külastaja/jõulud

Lisainfo jõulu kultuuriprogrammi kohta: http://christmasmarket.ee/

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

RAHASTAMINE CHARLY KERKIR
28. nov. 2022 12:20
RAHASTAMINE CHARLY KERKIR Tere kõigile Suur tänu Jumalale CHARLY KERKIR minu teele tagasi toomise eest. Kõigi oma rahaliste vajaduste jaoks või kui teil on rahalisi raskusi, võtke lihtsalt ühendust selle imelise CHARLY KERKIR ga ja olete täiesti rahul. See suurepärane mees on mind just aidanud väikese summaga 55 000 € ja see on minu jaoks enam kui piisav. Ta on südamega mees, tänu sellele imelisele mehele sain ma oma elatustaset ja võlga tõsta. Kui vajate väikelaenu, võtke nendega ühendust ja te ei pea pettuma. E-post: charlykerkir@gmail.com Aitäh Märkus Kui te pole EESTIST, siis hoidke eemale