"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Novembri lõpuni saavad linlased valida parimat sportlast ja võistkonda (2)
28. november 2022

Kõigil linlastel on veel kuni 30. novembri südaööni võimalus osaleda Tallinna 2022. aasta parima sportlase ja võistkonna valimistel. Veebilehel saab teha valiku ja hääletada oma lemmikute poolt järgmistes kategooriates: parim naissportlane, parim meessportlane, parim sportmängude võistkond, parim noorsportlane ja parim parasportlane – hääletada saab SIIN.  

Tallinna 2022. aasta naissportlase nominentideks on Anett Kontaveit, Epp Mäe, Heret Ots, Eneli Jefimova ja Kelly Sildaru. Aasta meessportlase nominentideks on Peeter Olesk, Stefan Arand, Janek Õiglane, Ilja Makarov ning Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Aasta sportmängude võistkondadest on nominentideks esitatud Tallinna FC Flora jalgpallinaiskond, Tallinna FC Flora jalgpallimeeskond, Sparta Team Automaailm saalihokimeeskond, TalTech/Nordaid korvpallinaiskond ning Tallinna Ülikool/ Kikas võrkpallinaiskond. Aasta noorsportlaste nominentideks on Eneli Jefimova, Arlet Levandi, Richard Karelson, Elisabeth Ristmets, Irina Tišuk ja Mark Oliver Lajal. Aasta parasportlaste nominetideks on Maria Rein, Eric Tött, Marja-Liisa Landar, Matz Topkin ning ratastooli curlingu tiim koosseisus Kätlin Riidbach, Signe Falkenberg, Andrei Koitmäe ja Lauri Murašov.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on oluline tunnustada tublisid sportlasi ja võistkondi. „Tallinna parima sportlase ja võistkonna valimine on pikaaegne traditsioon, et tunnustada meie edukamaid sportlasi ja võistkondi,“ ütles Belobrovtsev. „Tänavu oleme saanud kaasa elada sportlaste edule nii kodumaal kui ka võõrsil. Aasta sportlase valimisega soovib linn tänada ja tunnustada oma sportlasi lõppeval aastal saavutatud suurepäraste sportlike tulemuste eest.“

Kandidaatide paremik on koostatud spordialaliitude ettepanekute põhjal, milles lähtuti sportlaste ning võistkonna käesoleva aasta sportlikest saavutustest ja Tallinna esindamisest nii Eestis kui rahvusvahelisel areenil. Samuti võeti nominente üles seades arvesse sportlase ja võistkonna panust kohaliku spordielu edendamisel – seda nii spordiürituste korraldamisel, eeskujuks olemisel, sportliku eluviisi propageerimisel kui sportlase või klubi panust noortespordis.

Aasta sportlase nominent on Tallinna elanik ning võistkonna kodusaal või -väljak asub samuti Tallinnas. Veebihääletuse tulemusel teeb pingerea alusel lõpliku otsuse Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet.

Tallinna linn on aasta sportlasi ja sportmängude võistkondi pärjanud aastast 1994 ja tänavu toimub tunnustusüritus 27. korda.

Tänavused tiitlisaajad kuulutatakse välja 7. detsembril Tondiraba Jäähallis toimuval tunnustustseremoonial.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kurilovitš
24. nov. 2022 21:12
Richard Karelson on tubli sportlane
Mare Paidla
18. nov. 2022 11:25
Minu meelest on noor tõusev täht Richard Karelson