"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Kanadas valmis laul vanalinnast, mis jutustab jõulukuusest ja jõuluvanast Raekoja platsil (0)
29. november 2022

Raamatud “Paberist Tallinna vanalinn” ja “Paberist Viru värav” inspireerisid Kanada tantsu- ja muusikaõpetajat Sonia Maheux-d nii, et ta otsustas Tallinnast teha video ja jõuluteemalise lastelaulu.

Filmi tarvis valmis paberist vanalinn, mida videos kasutatakse. Urve Tõnnus on on raamatute “Paberist Tallinna vanalinn” ja “Paberist Viru värav” autor ja sääraseid raamatuid tuleb veelgi.

“Kolmas on tegemisel praegu. See on “Paberist Rannavärav”. Need raamatud on välja antud Heiki Kongi väljamõeldud raamatute põhjal, mis olid väga populaarsed 1980.-ndadel ja 1990-ndatel aastatel. Ja Heiki Kongi andis mulle õiguse neid raamatuid täiendada ja uuesti välja anda. Sellega ma olengi nüüd tegelenud,” sõnas “Paberist Tallinna vanalinn” ja “Paberist Viru värav” autor Urve Tõnnus.

Raamatu järgi tehtud videos kasutatakse laulu “Üle lume lagedale” ning see sai prantsusekeelsed sõnad. Laul jutustab jõulukuusest ja jõuluvanast Raekoja platsil, suveniiripoodidest ning mereäärsest linnast üldisemalt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.