"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Lasnamäe linnaosa valitsus hoiatab: Pae järvele minek on keelatud! (0)
30. november 2022

Alates 26. novembrist kehtib üle kogu Eesti siseveekogude jääle mineku keeld. Pae järv kujutab ohtu nii lastele kui ka täiskasvanutele, kes harrastavad ekstreemseid vaba aja veetmise viise.

„On väga oluline, et suhtuksime antud teemasse täie tõsidusega. On suur oht jääle minnes läbi vajuda ja tagajärjed võivad olla fataalsed. Seega kutsun kõiki Lasnamäe elanike üles käituma vastutustundlikult. Tõstke oma laste teadlikkust võimalikest ohtudest jäätunud veekogule minnes ja hoidke ennast,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Alates 26. novembrist kehtib üle kogu Eesti siseveekogude jääle mineku keeld. Viimastel nädalatel on õhutemperatuur püsinud miinuspoolel ja siseveekogude pinnale on tekkinud esimene jää. Kuna külmakraadid on olnud võrdlemisi tagasihoidlikud, on jää veel väga õhuke ning jääle minek eluohtlik.

Jääaluse vee temperatuur on vaid paar kraadi üle nulli. Nii külmas vees suudab täiskasvanu pidada vastu kümmekond minutit, laps veelgi vähem. Seepärast on oluline, et lapsevanemad selgitaksid lastele riske, mis kaasnevad jääle minekuga. Samuti hoiaksid silma peal, et lapsed püsiks jäätunud veekogudest eemal.

Igal aastal saavad päästjad esimese jää tulekul ja jää minekul kümneid väljakutseid sündmustele, kus lapsed ja täiskasvanud kipuvad ohtlikult õhukesele jääle. Eelmisel talvel nõudis vesi Eestis neli inimelu.  Lähipäevil paigaldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus ennetusmeetmena ka vastavad jääle minekut keelavad hoiatustahvlid

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.