"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Kristiines Tondil mälestati 1924. aasta riigipöördekatse ohvreid (0)
01. detsember 2022

Täna varahommikul kell 5.25 toimus Tondipoiste mälestussamba juures 1. detsembri 1924. aasta riigipöörde katse mahasurumisel hukkunud sõjakooli kadettide mälestustseremoonial. Pärjad asetasid Tallinna linna nimel Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe ja Kaitseväe Akadeemia ülem-rektor Vahur Karus.

Mälestustseremoonia toimus Tondipoiste mälestusmärgi juures  samal kellaajal, kui mässajad 98 aastat tagasi Tondi sõjakooli ründasid. 1. detsembril 1924. aastal üritasid enamlased Eestis võimu haarata, kuid tänu vaprale vastuhakule see ebaõnnestus.

Tondi sõjakool oli esimene sõjaline objekt, mida rünnati ning mille tagajärjel hukkusid Eestit kaitstes sõjakooli kadetid Arnold Allebras, Aleksander Teder, Aleksander Tomberg ja August Udras.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.