"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Botaanikaaed tähistab 1. detsembril 61. sünnipäeva, pidupäeva puhul on sissepääsupilet kõigile soodushinnaga 1 euro (0)
01. detsember 2022
Foto Tallinna Botaanikaaed

Tallinna Botaanikaaed saab sel neljapäeval, 1. detsembril 61-aastaseks. Sünnipäeval toimuvad eesti- ja venekeelsed ekskursioonid ning meisterdamise töötoad suurtele ja väikestele. Pidupäeva puhul on botaanikaaia sissepääsupilet kõigile soodushinnaga 1 euro.

Botaanikaaed pakub võimalust koos giididega külastada Vahemere maade igihaljast metsa ning heita pilgu ka Austraalia ja Uus-Meremaa omapärastele taimedele. Jalutuskäigud viivad Ameerika ja Aafrika kõrbetetesse ja vihmametsa. Meeldejäävatel taimeretkedel saab kuulata põnevaid lugusid ja kohtuda ananassi, papaia, kakaopuu, musta pipra, huulepulgapuu, papüüruse, puuvillapõõsa ja paljude teiste tuntud tarbetaimedega. Kes tahavad aga salapärasele taimemaailmale veelgi lähemale jõuda, saavad taimi uurida ka mikroskoobi abil. Kõik soovijad saavad joonistada botaanikaaiale sünnipäevaks kaardi.

Tallinna Botaanikaaia turundus- ja kommunikatsioonijuht Annika Lepp kinnitas, et koolidele on loodud eraldi programmid, mida viivad läbi oma valdkonna spetsialistid ja metoodikud. Kõigi võimalustega saab tutvuda botaanikaaia kodulehel.

Uudistamist on igal juhul küllaga – näiteks saab taimeteadlase Urmas Laansoo sõnul tutvuda puuga, mis on vanem kui botaanikaaed ise. „See uhke vana puu on kasvanud Eestis juba enne teist maailmasõda – kõrge rokaarja,“ tutvustas ta. „See on pärit Austraaliast ja on 100 aastane. Oma kodumaal ta ka väga noorena ei hakka käbi moodustama nagu kuused, männid, kadakad, kellel kulub 10-15 aastat. Temal kulub oma kodumaal looduses 60 aastat, et hakata käbi moodustama.“

Ekskursioonid on 1. detsembril kell 11.00 vene keeles ning kell 12.00, 13.00 ja 14.00 eesti keeles. Kell 11.00-15.00 saab uurida taimi mikroskoobi läbi ja joonistada sünnipäevakaarti.


Tallinna Botaanikaaed asutati ENSV Teaduste Akadeemia instituudina 1. detsembril 1961. aastal. 1995. aastal botaanikaaed munitsipaliseeriti ning on olnud sealt alates Tallinna linna hallatav asutus. Tallinna Botaanikaaed on Baltimaade Botaanikaaedade Assotsiatsiooni (ABBG) ja Rahvusvahelise Botaanikaaedade Looduskaitse Organisatsiooni (BGCI) liige.

61 aasta jooksul kogutud kollektsioonid ning kujundatud avamaa- ja kasvuhooneekspositsioonid on Eestis unikaalsed ja liigirikkaimad – Tallinna Botaanikaaias on üle 8000 taksoni ja sordi.

Külastajad saavad talvehooajal taimeilma ilu- ning elurikkust avastada ja nautida igapäevaselt kell 11.00–16.00.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.