"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Tallinna filmilinnak annab võimaluse teha filme aastaringselt (0)
02. detsember 2022

Tallinn plaanib tulevala aastal rahastada Tallinna filmilinnaku 1. stuudio ehitamist. Filmilinnak ise võiks valmida 2024. aastaks. Praegu on tulevase filmilinnaku alal Paljassaare 17 rendipinnad.

Tallinna abilinnapea Joosep Vimm ütles, et filmilinnak on Kultuurkapitali kaudu ka riigi poolt rahastatud. „Loodetavasti saavutame kokkuleppe, et Eesti filmitegijatel jääb piisavalt võimalust ka kohapeal filme teha. Samuti tuua siia välismaist produktsioone, mis annab lisavõimalusi meie filmiprofessionaalidele ka siin teha selliseid asju, mida varem polnud võimalik.“

Praegu luuakse Eestis filme tehes sisevõteteks sageli just ajutisi paviljone või angaare. See on aga aeganõudev ning ei anna alati paremat tulemust. Näiteks Oscarile kandideerinud filmi „Võta või jäta“ stseenid filmiti kahetoalises korteris. Filmilinnak muudaks aga palju.

„Võta või jäta“ režissööri Liina Triškina-Vanhatalo sõnul on praegu väga keeruline paigutada ära 50-100 inimesest koosnev meeskond ühte korterisse. „Kui teeksime seda stuudios, kus seinad on eemaldatavad, siis on see hoopis teine asi. Lõpptulemusena näeb vaataja ikka kahetoalist korterit. Aga stuudios on võimalik valgustada nii ülevalt kui ka akendest, eemaldada seinu või teha need nii kõverad või sirged, punased või rohelised ehk täpselt sellised nagu vaja.“

Eesti filmi instituudi juht Edith Sepp rääkis, et stuudioga saame lahendada ka hooajalisuse probleemi. „Praegu filmime kevadel, suvel ja natuke ka sügisel. Talvel teeme ainult lumega välisvõtteid. Siis aga saaksime filmida korralikus siseruumis aastaringselt.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.