"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Tallinn võõrustab esmakordselt iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlusi (0)
03. detsember 2022
Svetlana Aleksejeva/Pilt on illustratiivne

Šveitsis Lausanne’is toimunud Euroopa Võimlemisliidu juhatuse üldkogul otsustati anda 2025. aasta iluvõimlemise Euroopa meistrivõistluste korraldamise õiguse Eesti Võimlemisliidule.

„Mõte, et just meil Eestis selgitatakse välja kontinendi parimad, oli väga ahvatlev. Loomulikult peame lisaks vägevale korraldusele töötama sihilikult ka koondise väärika esindamisega, sest koduseinte vahel ja toel võisteldes on alati suuremad võimalused“, ütles Eesti Võimlemisliidu peasekretär Natalja Inno, kelle sõnul oli tal korraldusõiguse taotlemise mõte juba aastaid.

Võistlusprogrammi kuuluvad juunioride ja täiskasvanute iluvõimlemise rühmkava ning täiskasvanute individuaalarvestus, mis kuulub ka olümpiakavva.

Võimlemisliidu president Peeter Tishler rõhutas, et EM-i korraldus on Eesti võimlemisele suur samm edasi.

„See tähendab, et meid on välja valitud ja usaldatud. 2025. aastal kannab Tallinn Euroopa spordipealinna tiitlit. Meil on hea meel, et antud tiitlivõistlus on selle staatuse orgaaniline osa. Usun, et Eesti saab EM-i korraldamisega väga hästi hakkama,“ sõnas Tishler.

Võistlused toimuvad 28. maist 1. juunini Tallinnas Saku Suurhallis ja neid korraldab Eesti Võimlemisliit.

Varasemalt on Eestis korraldatud iluvõimlemise GP-etapp (2020, 2022), iluvõimlemise MK-etapp (2013), mitteolümpiaala rühmvõimlemise Euroopa MV (2016, 2018), rühmvõimlemise MK-etapid (2005, 2019 ja 2022) ning rühmvõimlemise MM (2001, 2011).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.