"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
ENE TOMBERG: Toasooja langetamisel peab jääma katsetamisruumi (0)
05. detsember 2022
Ene Tomberg Foto: Albert Truuväärt

Kriisiajal on kõlanud soovitused kokkuhoiuks toatemperatuur mõne kraadi võrra madalamaks keerata.
Pealinn uuris, kas elanikud ongi hakanud toasooja pealt kokku hoidma ning kuidas veelgi raha säästa saaks.

Toasooja langetamisel peab jääma katsetamisruumi
Lastekaitse liidu president Ene Tomberg
 
Toatemperatuuri tähelepanelikum jälgimine on tõhus säästumeede. Siiski tuleks lastega peredel üleskutsesse suhtuda ettevaatlikumalt, esimese nähuna võib liigselt külm tuba kaasa tuua ülemiste hingamisteede katarre, nohu ja köha. Halvemal juhul võib nohu üle minna keskkõrvapõletikuks.

Kuid ülearu kartlik olla ka ei tasu, peredele peab toasooja langetamisel jääma katsetamisruumi. Kui laps oma kodus rahulikult mängib, tema käed ja jalad on soojad, siis külmetamise ohtu ei ole. Toatemperatuuri kõrval aitab kehasooja hoida õige riietus. Suur paks kampsun pole kõige parem lahendus, higistamine on väiksemast külmatundest veelgi kahjulikum. Seepärast tuleks eelistada õhku läbilaskvaid riideid, neid võib olla mitu kihti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.