"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
kanuti gildi saalis Esietendub tantsu, skulptuuri, muusikat ja fitness-trampliine ühendav lavastus “COWBODY” (0)
05. detsember 2022

“COWBODY” on etenduskunstnike Sigrid Savi ja Hanna Kritten Tangsoo humoorikalt intensiivne lavastus, mis esietendub 5. detsembril Kanuti Gildi SAALis ning jõuab tuleval aastal ka Berliini lavadele. Etendused Tallinnas toimuvad ühe nädala jooksul ning vaid viiel korral.

Mängulis-eksistentsiaalse lavastuse fookuses on füüsiline jõud ja intensiivsus, samuti huumor igapäevastes situatsioonides. Tegijad ise nimetavad lavastust tantsu, skulptuuri, muusika ja fitness-trampliinide kompotiks. Autorite sõnul tegeleb lavastus fookuse ümberpaigutamisega erakordselt harjumuspärasele. Ning toob kokku ootused ja resultaadi, liueldes maailma, kus intiimsust rakendatakse distantsilt ja kus mõnikord piisab vaid poolest lausest.

Varasemalt on kunstnikud teinud koostööd Savi soololavastusega “Pushing Daisies” (Kanuti Gildi SAALis). Kuna Tangsoo töötab ka professionaalse valguskunstnikuna, luuakse lavastuse valguskujundust kohapeal. Samuti luuakse kohapeal muusikat, mille autor saksa muusik Markus Daßau asub etenduse ajal laval. Lavastuse kunstnik on Edith Karlson, kellega koos Savi on varem loonud ka performance’i “Let’s get lost I know the way” (Sõltumatu Tantsu Lava, Tallinna Kunstihoone). Dramaturgina teeb kaasa koreograaf Ruslan Stepanov

Hanna Kritten Tangsoo on Berliinis tegutsev koreograaf ja valguskunstnik. Ta on õppinud tantsu Viljandi Kultuuriakadeemias 2011-2014 ja lõpetanud Berliinis Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz/ HZT tantsu ja koreograafia eriala bakalaureuse (2014-2017). Õpingute ajal HZT-s alustas ta tööd ülikooli teatritehnikuna ning puutus seeläbi kokku valguskujundusega. Aastal 2021 osales ta ETC Electronic Theater Controls Ltd Fred Foster Student Mentorship Program International branch programmis. Hanna Kritten on Berliinis toimetava etenduskunstide kollektiivi Suddenly üks kaasasutajatest. Alates 2017. aastast on Hanna Kritten vabakutseline nii tantsu- kui ka valguskunsti valdkonnas.

Sigrid Savi on Berliinis ja Tallinnas tegutsev vabakutseline etenduskunstnik. Oma esimest soolotööd “Imagine There’s a Fish” (Sõltumatu Tantsu Lava) on ta esitanud Glasgow’s, Riias, Berliinis, Hammerfestis, Kiievis, Nürbergis ja Vilniuses. Oma teist soolotööd “Pushing Daisies” (Kanuti Gildi SAAL) esitas Savi 2019. aasta SAAL Biennaalil. Koostöös Jon Konkoliga on ta tööd “not this pillow fight” esitanud New Yorgis (Panoply Performance Lab) ja Berliinis (grüntaler9) ning Edith Karlsoniga valminud performance’it “Let’s get lost I know the way” (Sõltumatu Tantsu Lava, Tallinna Kunstihoone) Tallinna Kunstihoones.

Esietendus ja etendused toimuvad 5., 6., 8., 9. ja 10. detsembril kell 19:30 Kanuti Gildi SAALis. Etendusele 6. detsembril järgneb vestlus kunstnikega, mida viib läbi Kai Valtna.

Piletid müügil Fientas ja kohtade olemasolul pool tundi enne algust kohapeal. 

Kaasprodutsendid: Kanuti Gildi SAAL, Hanna Kritten Tangsoo, Sigrid Savi

Toetajad: Fonds Darstellende Künste aus Mitteln der Beauftragten der Bundesregierung für Kultur und Medien im Rahmen von NEUSTART KULTUR Saksamaa, Eesti Kultuurkapital

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.