"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Hooldekodud tõstavad hindu, omaksed aga ootavad reformi (2)
05. detsember 2022
Foto: Scanpix

Eestis tõstavad hooldekodud hindu, mis inflatsiooni taustal on paratamatu. Teisalt toob see paljudele peredele praegusel majanduslikult keerulisel ajal veelgi lisaväljaminekuid, sest pension ainuüksi ei kata eaka lähedase hooldekodukulusid.

Igal juhul jääb üle tänavune talv vastu pidada, sest saabuva aasta juulist peaks rakenduma hooldekodureform, mis praeguses koalitsioonis on kokku lepitud. See tähendaks, et eaka inimese hooldekodu kulu kaetakse pensionist ja puudu jääva osa maksab riik.

ERR-i andmetel hakkab olema nii, et kui praegu jääb üldhooldusteenuse hind näiteks Lääne-Nigulas 850 euro juurde, siis tulevast aastast tõuseb see 150 euro võrra. Loodetavasti kehtestatakse järgmisel aastal ka hooldamise standard, sest praeguseni pole kirjas sedagi, kui mitu hooldatavat võib ühel hooldajal olla. Nõnda nagu on irooniliselt öeldud: isegi koduloomade pidamist on rohkem reguleeritud kui vanainimeste hooldamist.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
5. dets. 2022 15:47
Eesti riik, peaks sarnaselt Jaapanile võtma kasutusele mäe ja korraldama transpordi selle jalamile, kuhu vanurid saaksid siis ilma lähedasi ja riiklikku hoolekandesüsteemi koormamata iseseisvalt surema minna. Oleks väga ilus, sümboolne ning ühtlasi väga säästlik samm meie ametivõimude poolt.
teadmiseks, need kohad on olemas
23. dets. 2022 22:48
Männiku karjääri alal(talvel on seal veelgi külmem vesi ja on nagu anatoomikumis säilivus), Kohtla kaevanduste tuhamäed, Rummu paetuha ja "vesiravila". Lõuna-Eesti poole, seal on Emumägi-Munamägi ja koopad(mumifitseeruvad nagu Petseri kloostris, kes käinud ja näinud seal...).