"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
MARJU LÄNIK: Tänavavalgustusega priiskama ei pea (0)
05. detsember 2022
Marju Länik Foto: Scanpix

Kriisiajal on kõlanud soovitused kokkuhoiuks toatemperatuur mõne kraadi võrra madalamaks keerata.
Pealinn uuris, kas elanikud ongi hakanud toasooja pealt kokku hoidma ning kuidas veelgi raha säästa saaks.

Tänavavalgustusega priiskama ei pea
Poplaulja Marju Länik
 
Kokkuhoidu annab kindlasti valguse säästlik kasutamine kodudes. Paigaldame energiasäästlikud ledpirnid ja peame meeles ruumist lahkudes tuled kustutada. Süüa tehes ei tasu panni pooltühjalt ahju panna, järelejäänud rooga saab ka teisel päeval soojendada. Sama lugu on pesumasinaga. Ühe-kahe eseme pärast pole mõtet seda tööle panna. Enam-vähem täis ja madalamal temperatuuril pesev masin aitab samuti energiat kokku hoida.

Kokku hoida on võimalik ka tänaval. Varem olen sageli märganud, et tänavatuled põlevad ka siis, kui õhtul veel pime polegi või hommikul valgel ajal. Kus võimalik, võiksid tänavalambid ka üle ühe põleda. Tänavavalgustusega priiskama ei pea.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.