"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
MÄRT SULTS: Külmas klassis ei suuda lapsed õppimisele keskenduda (0)
05. detsember 2022
Märt Sults Foto: Ilja Matusihis

Kriisiajal on kõlanud soovitused kokkuhoiuks toatemperatuur mõne kraadi võrra madalamaks keerata.
Pealinn uuris, kas elanikud ongi hakanud toasooja pealt kokku hoidma ning kuidas veelgi raha säästa saaks.

Külmemas klassitoas on vaja liikuda
Õpetaja ja poliitik Märt Sults

Kui ma varem käisin kodus sageli aasta läbi lühikeste pükstega, siis nüüd käin dressides. Klassiruumis aga, kus õpilased enamjaolt istuvad ja vaimset tööd teevad, annab temperatuuri alandamine rohkem tunda. Lastega eksperimenteerida ei tohiks! Õppimine võib muutuda teisejärgulisemaks, sest aju hakkab automaatselt teises suunas tööle, keskendudes rohkem kehatemperatuuri säilitamisele.

19-kraadise temperatuuriga tuleb koolitunnis hoida lapsi liikuvana, istudes jahtub ju kiiremini maha. Ennetavalt soovitame lastel soojemad riided selga panna ja õhemad kehakatted välja vahetada. Riietumisharjumused peavad mõneti muutuma kõigil. Kas me just tagasi rahvariiete ning paksude villaste pükste ja kuhvtide aega liigume, sest toona oli samuti kogu aeg jahe, seda ehk siiski ei juhtu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.