"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Linnapea Mihhail Kõlvart arutas kohtumisel Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi asedirektori Patrick Childiga rohelise kokkuleppe elluviimist (0)
06. detsember 2022
Foto Jan-Joonas Kimmel

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kohtus täna Brüsselis Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi asepeadirektori Patrick Childiga, kohtumisel keskenduti Euroopa rohelise kokkuleppe elluviimisele linnades ja sellega seotud Euroopa algatustest.

Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi asepeadirektori Patrick Childi sõnul on Euroopa rohelise pealinna eesmärgid võrreldes kliimaneutraalsete linnade missiooniga oluliselt laiemad. „Nii hõlmab Euroopa roheline pealinn ka loodushoiu-, linna rohevõrgustike ning bioloogilist mitmekesisust,“ märkis Child. „Seega on Euroopa rohelise kokkuleppe elluviimisel väga oluline roll linnadel ning Tallinnal kui Euroopa roheline pealinn 2023 on selles eestkõneleja roll.“

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on Tallinna eesmärgiks olla Euroopa rohelise pealinna aastal roheliste pealinnade eestkõneleja Euroopas. „Niisamuti soovime tugevdada kõigi roheliste pealinnade võrgustiku tööd ning algatada kestliku juhtimise kompetentsikeskuse. Tänane kohtumine oli ühtlasi kinnituseks, et meie koostöö Euroopa Komisjoniga saab olema väga tihe ja sisukas,” ütles Kõlvart. 

Kohtumisel arutati ka järgmise aasta Tallinna Euroopa rohelise pealinna tegevuskava, kus Tallinna üheks prioriteediks on roheinnovatsiooni toetamine ning järgmise aasta novembris Tallinnas toimuv Euroopa CleanTech Foorum ning rohetehnoogiate EXPO.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.