"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tänavune PÖFF kogus ligi 79 000 külastust, festivalist on ilmunud üle 7500 artikli 71 riigi väljaannetes (0)
06. detsember 2022
Foto Saara Mildeberg / PÖFF

Pimedate Ööde filmifesitval kogus tänavu 78 825 külastust, mis on tunduvalt rohkem kui kahel eelmisel aastal ja on võrreldav 2018. aastaga, mil PÖFF kogus ligi 80 000 külastust. 

PÖFFi juhi Tiina Loki sõnul ületab tulemus ootusi, sest koroona-aastad ja sellele järgnenud kriisid muutsid vaataja käitumise ettearvamatuks ja karta võis, et osa publikust jääbki kadunuks. 

„Aga juhtus ime. Publik tuli tagasi. Kui me arvasime, et Tallinna tuleb parimal juhul 1200 väliskülalist, siis tegelikult tuli 2000 külalist, mis on rohkem kui kunagi varem. Oli näha, kuidas inimesed tahavad suhelda ja kui rõõmsad nad on, et me oleme neile seda võimalust pakkunud,” rääkis Lokk. 

Suurt kõlapinda näitab ka festivali vastukaja. PÖFFist on ilmunud üle 7500 artikli 71 riigi väljaannetes, sealhulgas maailma suurima rahvaarvuga riikides nagu Hiina, India, USA, Indoneesia ja Brasiilia – kokku ulatub meediakajastuse potentsiaalne auditoorium rahvusvahelise meediamonitooringu firma Meltwater andmetel 14 miljardi kontaktini. 

Kokku näidati tänavu PÖFF-il 551 filmi, neist 132 moodustasid maailma- ja rahvusvahelist esilinastust. Festivalil osales 75 riiki, festivalil oli 838 seanssi ja osales 475 vabatahtlikku. Populaarseimaks filmiks osutus „Minu naaber Adolf”.

Aasta lõpuni saab festivali (auhinna)filme vaadata PÖFFi veebikinos. Järgmine Pimedate Ööde filmifestival toimub 3.–19. novembril 2023. aastal. 

1997. aastal asutatud Pimedate Ööde filmifestival kuulub 2014. aastast maailma 15 A-kategooria võistlusprogrammiga festivali sekka, mida on tunnustanud Rahvusvaheline Filmiprodutsentide Liitude Föderatsioon.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.