"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
8. detsembril Fotomuuseumis: Merilis Roosalu kuraatorituur Carl Sarapi näitusel "Eesti pildis" (0)
07. detsember 2022
Laevad Tallinna kaubasadamas. 1930. aastad. Filminegatiiv, 6×6 cm. Fotomuuseum / Tallinna Linnamuuseum TLM Fn 9783:157 Foto Carl Sarap (1893-1942).

Neljapäeval, 8. detsembril kl 17 tutvustab märgilist näitust “Eesti pildis. Fotograaf Carl Sarap (1893-1942)” näituse kuraator Merilis Roosalu, kes jagab kuulajatega põnevat tausta kuulsa fotokunstniku loometööst.

Näituse kuraator ja Carl Sarapi fotode põhjal koostatud albumi autor Merilis Roosalu teeb põhjaliku kuraatorituuri muuseumi kolmel korrusel, andes ülevaate ligi sada aastat tagasi tegutsenud Eesti tippfotograafi loomingust.

Fotomuuseumis avatud näitus tutvustab üht läinud sajandi suurema haardega piltnikku, keda aastakümneid tunti vaid pseudonüümi järgi. Carl Sarapi, olulise Eesti kultuurimälu kandja looming eristub selge püüdlusega luua üle-Eestiline pildiline koguteos, mis siinseid kauneid paiku ja vaatamisväärsusi kajastades väljendaks Eesti looduse ja kultuuriloo rikkusi.

Fotomuuseumi näitusel on väljas haruldased säilinud originaalfotod ja trükised.

Näitusest loe lähemalt.

Info leiab ka muuseumi veebilehelt. Samast näeb Carl Sarapi jäädvustatud vaateid Tallinnale ENNE ja NÜÜD.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.