"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Kuusehinnad on eelmise aastaga võrreldes kasvanud, mugavam on tellida kuusk e-poest (0)
07. detsember 2022

Enamikes pealinna kuusemüügikohtades on ettevalmistused lõppenud ning suurem kauplemine läks lahti esmaspäevast. Üle linna müügiplatse omav firma Eesti Kuusk on tänavu pühadeks varunud ligi 1000 puud. Aastataguse ajaga võrreldes tuleb sel aastal kuuse eest välja käia pisut rohkem raha, eriti suuremate puude puhul.

Jõulukuuse tuppa toomise traditsioon sai alguse 16. sajandil Saksamaal ja kolm sajandit hiljem levis see baltisaksa mõisnike kaudu juba Eestisse. Igihaljas kuusepuu jõulupühade ajal on saanud meile nüüd nii omaseks, et ilma selleta ei kujuta pühi enam ettegi.

„Sellise suurusega puu näiteks on täpselt samaks jäänud, nagu ta on viimased seitse aastat olnud,“ rääkis kahemeetrist puud hoidev Eesti Kuusk juhatuse liige Reio Metsaoja. „See maksab 25 eurot täna ja maksis viis aastat tagasi sama palju. Siin kõrval on nüüd natukene suurem puu, mis eelmine aasta maksis 35 eurot. Täna maksab see juba 40 eurot, et siis viieeurone hinnatõus.“

Mõnigi eelistab metsas kasvanud kuusepuu asemel tuppa tuua kunstkuuse või piirdutakse paari väiksema oksaga.

„Mul on väga väike tuba ja seal mõjuks suur kuusk halvasti, see oks ajab asja ära,“ ütles kuuseoksaga piirdunud Linda.

Tatjana tunnistas, et vaigulõhnaline kuusk oleks parem, aga kuuskedest hakkab kahju. „No oleks küll parem aga neist on kahju, et iga aasta peab uue ostma ja nii palju neid hävitatakse,“ lausus ta.

Kuuskede ostmise teevad müüjad võimalikult lihtsaks. Mugav on seda teha näiteks iseteeninduses. Selleks tuleb kohale tulla ja omada mobiiltelefoni. „Tuleb kuusk välja valida, telefoniga QR kood sisse skännida ja siis kohe oledki õigel makselingil. Maksad selle kuuse eest telefoni kaudu ära, pakid ära ja lähed koju,“ õpetas Metsaoja. „Nii lihtne ongi!“

Veel mugavam on tellida kuusk e-poest, ent siis jääb valik Metsaoja sõnul nende teha. See-eest toob kuller tellitu autoga treppi. „Kui e-poest tellida kuusk, siis tuleb kuller koju ja toob selle kuuse teile tuppa ilusti,“ kinnitas Metsaoja. „Ei pea tassima treppidest ega midagi, väga mugav jällegi.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.