"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
fotod ja video Tallinn tänas piduliku vastuvõtuga linna kultuuriasutuste vabatahtlikke (0)
07. detsember 2022

Mustpeade majas tunnustati teisipäeva õhtul esmakordselt Tallinna Keskraamatukogu, Kirjanduskeskuse, Linnamuuseumi ja Merepäevade vabatahtlikke.

Vaata galeriid (54)

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja sõnul on hästi toimiv vabatahtlike võrgustik igale organisatsioonile kullahinnaga. “See annab võimaluse aeg-ajalt ette võtta palju suuremaid projekte, kui üksi teha jõuaks. On uskumatu, et Tallinna kultuuriasutuste, ennekõike meie muuseumide ja raamatukogude juures panustavad pidevalt mitusada inimest, ilma kelleta poleks Kirjandustänava festival, muuseumipühapäevad, Merepäevad ega Keelekohvikud ja kümned muud sündmused meie raamatukogudes sellised, nagu nad on täna,” ütles Oja. “Piiritu tänu vabatahtlikele, sest ennekõike kingivad nad Tallinna muuseumidele ja raamatukogudele oma kõige kallimat vara, oma aega.”

Sel aastal lõi vabatahtlikuna linna kultuuriasutuste juures kaasa 248 inimest. Tallinna Keskraamatukogus andis oma panuse 142 vabatahtlikku, Linnamuuseumis 54, Kirjanduskeskuses 32 ja Merepäevade vabatahtlike tiimis oli kokku 20 inimest.

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik Leili Küttneri sõnul on ta abiks tütrele, kes on raamatukogu töötaja. „Ja tema on minul abiks,“ naeris ta. „Ma olen eluaeg olnud saksa keele õpetaja, noortega olen töötanud 40 aastat.“

Leili tütar, Leelo Ainsoo töötab Tallinna Keskraamatukogus sotsiaalse kaasatuse peaspetsialistina. „Ma olen 5 aastat Tallinna Keskraamatukogus töötanud,“ ütles ta. „Aga täna olen siin, sest olen tegelenud raamatukogudes ka vabatahtlike töö koordineerimisega. Sääse raamatukogus olen sellel aastal väga intensiivselt erinevate vabatahtlikega kokku puutunud.“

Keskraamatukogu vabatahtlikud ütlesid, et panustavad oma aega vabatahtliku töösse kogemuste saamiseks. “Antud töövaldkond pakub mulle huvi,” sõnas üks vabatahtlikest. “Olen ise aktiivne raamatukogu külastaja ja lugeja, seega sooviksin ka töökogemust saada,” sõnas teine. “Olen lõpetanud töötamise ja sooviksin oma elu sisukamaks muuta ja enda teadmisi ning oskusi teistele edasi anda,” lausus kolmas vabatahtlik.

Rahvusvahelist vabatahtlike päeva peetakse iga aasta 5. detsembril, et tunnustada ja levitada teadlikkust vabatahtlike tööst kogu maailmas. Sellega seoses korraldas Kultuuri- ja Spordiamet enda hallatavate asutuste kultuurivaldkonna vabatahtlikele esmakordselt ühise tänuvastuvõtu, et neid tehtud töö eest tunnustada. Tänuvastuvõtul esines külalistele laulja Anett.

Rohkem infot vabatahtliku töö võimaluste kohta leiab Tallinna Keskraamatukogu, Kirjanduskeskuse, Linnamuuseumi ja Merepäevade sotsiaalmeedia lehekülgedelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.